Trapas ublížených Poláků: Kontrolujete naše hovězí, my si posvítíme na české pivo!

Pořádnou ostudu si uřízl polský ministr zemědělství Jan Krzysztof Ardanowski. Zvlášť trapným a dětinským způsobem se rozhodl oplatit Česku to, že po skandálu se salmonelou kontaminovaným hovězím hodlá kontrolovat maso dovážené z Polska. Ministr prý uvažuje o tom, že jeho země na oplátku také nasadí kontroly, a to na dovážené české pivo!

Polsko je zemí, která občas dokáže okolní svět dobře pobavit. A řeč není jen o zlidovělých vtipech, nově se například totálně zesměšnil polský ministr zemědělství Jan Krzysztof Ardanowski.

Ten se rozhodl zvlášť trapným způsobem reagovat na to, že Česká republika po skandálu se zásilkou 700 kilogramů hovězího masa kontaminovaného salmonelou nasadila kontroly na veškeré hovězí dovážené právě z Polska. Poláci teď prý uvažují o tom, že začnou kontrolovat dovážené české pivo!

Ardanowski svůj velkolepý politický počin, který připomíná chování uraženého dítěte na písečku v parku, zdůvodnil tím, že se nenechá od Čechů vydírat. Nijak se tedy netají tím, že jde o odvetnou akci.

„Nechceme to oplácet, ale pokud budeme vydíráni, nic jiného nám nezbývá,” cituje server Novinky.cz ministrovo vyjádření pro polskou stanici Tok FM.

Jan Krzysztof Ardanowski chce zavést kontroly českého piva. Natruc za kontrolování hovězího!

Ardanowski tak chce v pivu dováženém z Česka zkoumat množství sladu, alkoholu nebo třeba způsob skladování. 

Nutno podotknout, že po průšvihu s kontaminovaným masem, které mohlo při konzumaci klidně i zabíjet, je hodně odvážným krokem začít rýpat do zřejmě nejlepšího piva na světě.

A mimochodem už jste někdy slyšeli o polském pivu? Naštěstí ne!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:22 pátek 21. června 2019. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 22
  • 15
  • 14
  • 11
  • 10