Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Tak jde čas se šíbry z ODS: Dříve nám vládli, dnes se chystají na důchod

    Politika dělá s lidmi divy. Mnoho někdejších špiček ODS o tom ví svoje a s přibývajícími lety zarůstají vousem a mění se k nepoznání. | foto: koláž Expres.cz

    Politici z ODS jako kdysi nejsilnější pravicové politické strany k české politice neodmyslitelně patří. Mnohé z nich na různých funkcích vídáme už přes 20 let a vzhledem k tomu, že i oni jsou jen lidé, tak stárnou stejně jako všichni ostatní. Podívejte se s námi na to, jak se za roky v politice změnili ti, kteří nám dlouhá léta vládli.

    1. Václav Klaus

    Otec zakladatel ODS Václav Klaus to ze všech členů strany dotáhl nejdále a přes...

    Otec zakladatel ODS Václav Klaus to ze všech členů strany dotáhl nejdále a přes post ministra financí a premiéra to dotáhl až na dvě volební období ve funkci prezidenta republiky. Dnes je to pán v letech, ale dává o sobě pořád vědět.

    2. Mirek Topolánek

    Bývalý premiér Mirek Topolánek patří mezi ty muže, kterým stárnutí svědčí. Ví,...

    Bývalý premiér Mirek Topolánek patří mezi ty muže, kterým stárnutí svědčí. Ví, že léta nezastaví, ale jde s dobou, má moderní styl a stále budí drsňácký dojem.

    3. Petr Nečas

    Petr Nečas začínal v ODS jako nenápadný holobrádek, kterého takřka nebylo...

    Petr Nečas začínal v ODS jako nenápadný holobrádek, kterého takřka nebylo vidět. Do křesla předsedy vlády usedal s přezdívkou Pan čistý. Aféra s jeho nynější manželkou Janou Nečasovou a korupční kauza se na něm dosti podepsaly.

    4. Ivan Langer

    Ivan Langer platil v ODS za playboye a byl díky svému chlapáckému vzhledu...

    Ivan Langer platil v ODS za playboye a byl díky svému chlapáckému vzhledu oblíbený u žen. Někdejšího ministra vnitra by ale dnes s prořídlými vlasy a plnovousem málokdo poznal.

    5. Alexandr Vondra

    Saša Vondra prošel asi nejradikálnější proměnou. Těžko uvěřit, že vždy...

    Saša Vondra prošel asi nejradikálnější proměnou. Těžko uvěřit, že vždy elegantní ministr obrany a dnešní otylý zarostlý hipík jsou jedna a tatáž osoba.

    6. Marek Benda

    Marek Benda je poslaneckou stálicí. Do parlamentu se dostal ještě jako student...

    Marek Benda je poslaneckou stálicí. Do parlamentu se dostal ještě jako student a kromě výkonu poslaneckého mandátu nikdy nijak nepracoval. I on ale stárne a 26 let v poslaneckých lavicích je na něm znát.

    7. Petr Tluchoř

    Poslanec Petr Tluchoř o sobě dal vědět hlavně kauzou s tehdejší poslankyní Věcí...

    Poslanec Petr Tluchoř o sobě dal vědět hlavně kauzou s tehdejší poslankyní Věcí Veřejných Kristýnou Kočí, kterou mnozí považují za jedn z důvodů vládní krize a pádů vlády ODS. I na něm už jsou vidět šediny a vrásky.

    8. Vlastimil Tlustý

    Exministr financí Vlastimil Tlustý už po sporu s Mirkem Topolánkem ani není...

    Exministr financí Vlastimil Tlustý už po sporu s Mirkem Topolánkem ani není členem ODS. Zároveň už není ani nejmladší a v předdůchodovém věku nabral, zešedl a sako vyměnil za pohodlnější svetřík.

    9. Martin Říman

    Exministr průmyslu a obchodu Martin Říman se z politiky stáhl nejprve do...

    Exministr průmyslu a obchodu Martin Říman se z politiky stáhl nejprve do dozorčí rady ČEZu a následně se dal na podnikání. Když se objevil na křtu knihy Mirka Topolánka, bylo na něm vidět, že působí mnohem více usedle než před lety.

    10. Miroslava Němcová

    Nejvýraznější žena mezi občanskými demokraty Miroslava Němcová jde svým mužským...

    Nejvýraznější žena mezi občanskými demokraty Miroslava Němcová jde svým mužským kolegům příkladem a stárne s grácií. Z někdejší vyjukané bývalé prodavačky knížek je dnes elegantní dáma.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 5:00 čtvrtek 29. září 2016. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      17
    • Haha
      11
    • Super
      6
    • Tvl
      6
    • Cože
      3
    • Sladký
      3