Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Policie zadržela poslance Volného, nechtěl si nasadit roušku. Situace se dál vyhrocuje

    Poslanec Lubomír Volný hovoří s policisty na demonstraci, kterou uspořádala 7. března 2021 na Václavském náměstí v Praze iniciativa My společně. Policie náměstí uzavřela a pustila tam jen povolených 100 účastníků a občany, kteří tam bydlí. | foto: ČTK

    Poslanec Lubomír „Flákanec“ Volný byl opět v epicentru dění. Policie zadržela kontroverzního poslance po demonstraci na pražském Václavském náměstí, kterou spolupořádal, poté co si prý odmítal nasadit roušku. Situace se pak vyhrotila, když demonstranti překročili zábrany a mezi ně vstoupili těžkooděnci. Několik lidí bylo spoutáno na zemi.

    „Mám informace, že byl pan poslanec zajištěn poté, co opakovaně odmítl použít roušku,“ uvedl Hamáček k zadržení poslance, jehož přestupek by mohl posuzovat imunitní výbor dolní komory.

    Policie uvedla, že pro porušování vládních nařízení na demonstracích zajistila několik demonstrantů kvůli neuposlechnutí výzvy policie a porušení vládních nařízení.

    Policie v neděli odpoledne uzavřela pražské Václavské náměstí, kam svolala na neděli demonstraci iniciativa My společně. Do prostoru ohraničeného červeno-bílými zátarasy policisté pustili pouze stovku účastníků, což je nyní povolený počet lidí při shromážděních při epidemii koronaviru. Podle zjištění ČTK organizátor kvůli policejnímu zásahu akci krátce po zahájení ukončil. Část účastníků protestu se přesunula k Národnímu divadlu, kde setrvala. Ostatní se rozešli.

    Další demonstraci na Václavském náměstí od 13. hodiny pořádala iniciativa My společně. Účastnili se rovněž nezařazení poslanci Lubomír Volný a Marian Bojko. V pozvánce na akci organizátoři uvedli, že „svoboda je ohrožena na nejvyšší možnou míru“.

    Poslanec Lubomír Volný hovoří na demonstraci, kterou uspořádala 7. března 2021 na Václavském náměstí v Praze iniciativa My společně. Policie náměstí uzavřela a pustila tam jen povolených 100 účastníků a občany, kteří tam bydlí.

    Poslanec Volný však demonstraci po několika minutách ukončil poté, co těžkooděnci vstoupili mezi demonstranty. Někteří z nich se pak vydali na magistrálu, odkud je policie musela vytlačit. Posléze se vydali na Staroměstské náměstí. 

    Účastníci demonstrace, kterou uspořádala 7. března 2021 na Václavském náměstí v...

    Desítky lidí kolem skandovaly za zátarasy na Staroměstském náměstí hesla jako „Svobodu“, „Nemáte svědomí“, „Máme holé ruce“ nebo „Pusťte je“. Část lidí nemá respirátory ani roušky, policisté je megafony upozorňují, aby dbali jejich pokynů a respektovali vládní opatření.

    Krátce poté několik demonstrantů prorazilo zábrany a proniklo do hlídaného prostoru. Policisté použili rozbušky a několik lidí na zemi spoutali.

    Rýžuje na Romech, vyhání cizince

    Letos v lednu Volný oznámil, že odmítá spolu se svým kolegou Marianem Bojkem nosit v Poslanecké sněmovně roušky. Poté byl několikrát vykázán z jednacího sálu, protože neměl ochranu úst a nosu. Pak následovala strkanice u pultu předsedajícího, po níž se Volný pravidelně ukazuje v médiích, kde zpochybňuje vládní opatření a vyzývá k občanské neposlušnosti.

    Policisté brání na Staroměstském náměstí v Praze ve vstupu lidem, kteří se 7....

    Volný také nechvalně proslul mnoha kontroverzními výroky. O Havlovi prohlásil, že je to vlastizrádce, NATO teroristický pakt a studenti Erasmu povaleči ve zlaté kleci. Bývalý poslanec SPD a vystudovaný tělocvikář dokonce navrhoval vyhostit všechny cizince ze země. 

    V médiích se v minulosti také objevily informace, že Volný pronajímá byty ve dvou zchátralých domech v romském ghettu v ostravské čtvrti Přívoz a od nájemců inkasuje peníze ze státních příspěvků na bydlení. 

    Policisté brání na Staroměstském náměstí v Praze ve vstupu lidem, kteří se 7. března 2021 chtěli zúčastnit demonstrace proti vládním opatřením proti koronaviru.

    Rozpuštěná demonstrace

    Organizátoři z iniciativy Chcípl PES v neděli krátce po zahájení ve 14 hodin rozpustili protestní akci na pražském Staroměstském náměstí a vyzvali přítomné k setkání na Petříně. Policisté totiž náměstí uzavřeli a na demonstraci proti vládním opatřením proti koronaviru pustili jen 100 lidí. Další desítky lidí se vstupu dožadovaly, bránili jim v tom policisté.

    Policie už v týdnu avizovala, že bude na ohlášených demonstracích kontrolovat dodržování pravidel, která jsou omezena kvůli šíření koronaviru. Zaměřit se chtěla mimo jiné na to, zda je účastníků protestů povolený počet, jsou jen z okresu, kde se akce koná, a mají předepsanou ochranu nosu a úst.

    Dnes tak policie nepustila za hranice okresů několik autobusů, které na demonstraci proti vládním opatřením mířily do Prahy. Několik autobusů jelo z Karviné, jeden z Brna. Pokutu na místě nikdo nedostal.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:54 pondělí 5. července 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      27
    • Trapas
      18
    • Tvl
      5
    • Sladký
      4
    • Haha
      3
    • Cože
      3
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...