Policista z pořadu Policie v akci byl oceněn za statečnost. Už podruhé v kariéře

Pražský policista Tomáš Soukup (29), který vystupuje v pořadu Policie v akci na televizi Prima, se už několikrát v životě ukázal jako skutečný hrdina. Nedávno ve svém volnu zachránil z Vltavy tonoucí ženu. Teď se zase zaskvěl tím, že pomohl zahraničnímu turistovi, kterému na Újezdě po pádu pod tramvaj praskla lebka. Silné krvácení mu Soukup zastavil vlastním tričkem. Oddaný policista byl právem již podruhé ve své kariéře oceněn medailí za statečnost.

Skromná hvězda od policie, Tomáš Soukup chtěl pomáhat a chránit od malička. „Odjakživa to byl můj sen. Už v dětství, kdy mi babička pouštěla policejní filmy a seriály, jsem se v této práci zhlédl,“ řekl televizi Prima muž, který letos oslaví desáté výročí práce u policie.

„Není to práce pro každého, kromě fyzické kondice na to musí být člověk připravený i psychicky. A minimálně na začátku je třeba být připraven na časovou flexibilitu, doba služby se může kdykoli nečekaně prodloužit,“ varuje případné zájemce o práci u policie podpraporčík Soukup.

Za necelých deset let u policie Soukup stihl více hrdinských činů, než jsme v úvodu vyjmenovali. 

Medaile je ocenění za jeho službu.

Muž, jenž byl i jednou z tváří pořadu Policie v akci, který vysílá televize Prima, například loni v Holešovicích svou okamžitou reakcí na volání o pomoc zachránil pobodanou a znásilněnou ženu. 

O Vánocích zase společně se svou přítelkyní rozmluvil sebevražedný skok z mostu neznámému muži.

Tomáš Soukup si na policistu hrál už jako malý.

Tomáš Soukup je prostě muž na svém místě a lidí, jako je on, by mělo být u policie co nejvíce!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 6:00 pátek 20. července 2018. Anketa je uzavřena.

  • 38
  • 8
  • 6
  • 5
  • 5
  • 5