Policista v Praze profackoval muže bez roušky. Přitom ji sám neměl

Když prezident Miloš Zeman žádal ministra vnitra Jana Hamáčka, aby byli policisté při prosazování nošení roušek důraznější, určitě tím nemyslel to, co předvedl jeden pražský policista. Ten sám bez roušky dvakrát profackoval muže, který si ji odmítl nasadit. Jeho kolegové, kteří byli na místě, všemu nečinně přihlíželi.

Neprofesionální zásah předvedl pražský policista, který se svými kolegy zasahoval v ulici Pod Šancemi v Praze 8, kam byli v sobotu ráno přivoláni kvůli údajnému nevhodnému chování muže u autobusové zastávky K Žižkovu. Ten měl podle stížností na tísňové lince házet lahve na projíždějící auta.

Jako agresor se ale po příjezdu projevil jeden ze zasahujících policistů. Ten nejenže vystoupil ze svého služebního vozu bez ochranné roušky, ale muže velmi rázně posadil na sedadlo na přilehlé autobusové zastávce. Tím to ale neskončilo. Po chvilce ho udeřil do tváře.

Zatímco po muži policista vyžadoval, aby si nasadil roušku, sám tak podle autorů videa neučinil dlouhých deset minut. Došel si pro ni až po příjezdu dalších hlídek. Policista již s rouškou znovu přistoupil k muži, který klidně seděl na lavičce. Když si muž roušku sundal a zahodil ji na zem, stejný policista se pro roušku sklonil, a když se s ní v ruce zvedl, muže znovu uhodil. Ostatní strážci zákona nečinně přihlíželi a proti svému kolegovi nijak nezasáhli. Tím video končí.

Podle pražské policejní mluvčí Violety Siřišťové se případem bude zabývat odbor vnitřní kontroly pražské policie. „Na základě videa získaného z internetu se zásahem policisty bude zabývat Odbor vnitřní kontroly Krajské policie hlavního města Prahy. Podle zjištěných závěrů bude záležitost nadále řešena,“ sdělila Blesku Siřišťová.

Napadený muž, který byl podle Siřišťové pod vlivem a v krvi měl dvě promile alkoholu, skončil na policejní služebně. „Byl omezen na svobodě a skončil na policejní služebně,“ uvedla Siřišťová.

Není to poprvé, kdy se strážcům zákona zákrok vymkl kontrole. Na jaře se takto „proslavil“ pražský strážník, který v Řepích uštědřil mladé dívce výchovnou facku. Tento čin ho následně stál práci.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:34 neděle 28. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 26
  • 24
  • 20
  • 15
  • 13
  • 12