Český robocop? Policista z Hradce Králové je druhý nejlepší thaiboxer světa

Královéhradecká policie má ve svých službách dosti solidního bijce. Jmenuje se Jakub Klauda a sklízí jeden sportovní úspěch za druhým. Co všechno tento talentovaný thaiboxer už vyhrál?

Čtyřiadvacetiletý Jakub Klauda zápasí v barvách oddílu  Highlanders Spartak Trutnov. Strážníkem v Hradci Králové je teprve krátce, ale už teď je jisté, že je ozdobou zdejšího oddělení.

V nedávné minulosti totiž obsadil již mnohokrát přední příčky v nejprestižnějších mezinárodních soutěžích. Na světě patří mezi nejlepším thaiboxery ve své váhové kategorii.

Obrovský úspěch zaznamenal Klauda už v říjnu loňského roku. Tehdy se stal mistrem Evropy ve váhové kategorii do 86 kilogramů.

Letos v květnu se Jakub Klauda zúčastnil zase mistrovství světa ve váhové kategorii do 91 kilogramů, kde skončil na senzačním druhém místě. Je tak druhým nejlepším thaiboxerem ve své váhové kategorii na celém světě.

Jakub Klauda s medailí.

Květnovým úspěchem to neskončilo. Klauda zaznamenal skvělý výsledek také na velmi významné sportovní akci, která se koná jednou za čtyři roky a slouží neolympijským sportům. Zde získal český policista bronz a po evropském zlatu a světovém stříbru tak zkompletoval svou sbírku posledních medailí.

Týdeník Policie na svých stránkách uvádí, že Jakub Klauda se v současné době připravuje na mistrovství Evropy, které se bude konat v Paříži.

Jakub Klauda (v červeném) je neuvěřitelný bijec.

V budoucnu by se mohl královéhradecký strážník dočkat i účasti na olympiádě. Thajský box má totiž reálnou šanci na to, že se jednou zařadí mezi olympijské sporty. Vybojuje jednou cenný kov z olympiády královéhradecký policista Jakub Klauda?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:10 pondělí 22. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 23
  • 8
  • 8
  • 8
  • 6
  • 6