Zabij ho! Dej mu! Fanoušci Slovácka lynčovali dvojici policistů, hrozí jim roky vězení

Policisté v Uherském Hradišti řeší napadení dvou svých kolegů. Došlo k němu před místní hospodou, ve které popíjeli fanoušci Slovácka po sobotním zápase s pražskou Bohemkou. Jeden z nich měl do vozidla projíždějící hlídky kopnout a poplivat čelní sklo, a když pak policisté vystoupili, fanoušci se do nich bez milosti pustili.

Policisté se bránili použitím slzotvorného prostředku, proti přesile jim to ale nebylo nic platné. Utržili několik ran a kopanců.

Zjevně podnapilé útočníky přitom podporovali jejich kamarádi, a to například výkřiky jako „Zabij ho!“. Vzduchem také létalo sklo.

Agresoři nakonec dvojici policistů zahnali do auta, ti následně odjeli. 

„Při napadení policisté utrpěli drobné oděrky a došlo také k poškození služebního vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Pochopitelně tím ale celá akce neskončila. Před hospodu následně přijelo hned několik policejních hlídek.

„V souvislosti s tímto incidentem jsme zadrželi pět osob, které jsou nyní podezřelé ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě a výtržnictví, za což jim nyní hrozí až čtyřleté vězení,“ uvedla Kyšnerová.

Kromě toho navíc policisté nadále případ prošetřují a analyzují důkazy.

„Incident i nadále šetří uherskohradišťští kriminalisté. Je velmi pravděpodobné, že sdělíme podezření dalším osobám a rovněž trestní kvalifikaci doplníme o trestný čin poškození cizí věci,“ dodala mluvčí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:17 úterý 14. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 22
  • 9
  • 4
  • 2
  • 2
  • 1