Armagedon na Staromáku rozpoutal Hamáček a jeho lidi, šíří se internetem

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se nezdá! I když se vypadá jako mírumilovný strýček, podle některých občanů může za ostré potyčky a násilí na Staroměstském náměstí během „poklidné demonstrace“. On a jeho lidi prý zákeřnými provokacemi rozdmýchali peklo, které tam v neděli odpoledne nastalo. Hm, co tam máte dál?

„Nechápu, jak někdo pronesl dělobuchy, všem nám kontrolovali batohy, takže v tom mají prsty Hamáčkovi provokatéři,“ má jasno jistá Marcela M., která se svým názorem pochlubila v diskuzi na facebookové stránce Týdeníku Policie.

Bohužel se tento názor mezi částí veřejnosti šíří jako mor, snad ještě rychleji než samotný covid-19.

Protest na Staroměstském náměstí: Bez roušek a proti nim

„Vyprovokovala to policie při rozchodu! Nechtěli nikoho pustit z náměstí a byli tam i antifáci. Bůhví, jestli to zase nebyla kompars komedie! Zdiskreditovat klidnou demonstraci se nakonec podařilo na jedničku,“ podotkl v této souvislosti Tomáš H., jemuž zřejmě uniklo, jací lidé na Staroměstské náměstí přišli a že tím posledním, co měli v úmyslu, byl poklidný průběh protestu.

To se také záhy ukázalo.

Jiní lidé zase „viděli trávu růst“ i v řadách Týdeníku Policie, jehož redaktory obvinili z toho, že manipulují s informacemi a vytvářejí si „svou realitu“ a zatajují skutečné dění na demonstraci.

„Řekl bych, že když máte tato videa potřebu mazat, asi na tom něco pravdy bude,“ rozohnil se Roman K., který v dění na náměstí a jeho okolí také vidí policejní komplot.

„Protože je to naprostá kravina a hoax šířící se internetem. Ale asi máte pravdu. Proto prosím rychle sdílejte, než to zase smažou,“ snažili se celou věc vysvětlit a odlehčit lidé z Týdeníku Policie.

Okomentovali i video, které se také šíří téměř rychlostí světla a podle jisté části obyvatel dokazuje, že „policie nastrčila do davu provokatéry s cílem rozpoutat armagedon“.

„Video s kriminalistou v civilu, který nastupuje do policejního auta, už jsme všichni asi padesátkrát viděli. Naprosto nic to nedokazuje a není na tom nic trestného. A že nějaký Franta Flinta z Horní Dolní tvrdí, že je to provokatér, vážně absolutně nic neznamená,“ dodali pro všechny milovníky konspirací.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 16. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 47
  • 27
  • 18
  • 15
  • 14
  • 12