Policista vrazil do staršího muže, ten se skácel jako prkno, z uší mu tekla krev

Opravdu mrazivé záběry přinesla televize v Buffalu, kde skupina lidí demonstrovala proti rasismu. Mezi demonstranty byl také starší muž, který vyšel vstříc policii, ale následně byl sražen k zemi. Ihned bylo jasné, že se stalo něco děsivého. Muž ležel natažený na zemi a z uší mu tekla krev. Policisté jeho tělo obešli a první pomoc mu začala dávat až armáda.

Policejní důstojník z Buffala byl natočen kameramanem stanice WBFO, jak napadl pětasedmdesátiletého muže, který s ním začal veřejně debatovat.

Na incidentu se podílelo několik policistů, rozhodující bylo ovšem přistrčení obuškem, které starší muž neustál a tvrdě dopadl na zem.

Hlavou se přitom udeřil do chodníku, a to takovou silou, že se již nezvedl a z uší mu začala prakticky okamžitě vytékat krev. Policisté si toho všimli, ale přesto pokračovali dále. 

Na pomoc těžce zraněnému muži přispěchali až členové armády.

Emoce v Buffalu vybudila vyhláška, jež nařídila zákaz vycházení, což se demonstrujícím nelíbilo, a tak zamířili přímo k budově městské radnice.

„Důstojníci křičeli na muže, aby šel zpátky, pak ho jeden z nich začal tlačit, což způsobilo, že muž ztratil rovnováhu. A do toho přišlo přistrčení obuškem, které vedlo k tvrdému pádu,“ popisují novináři WBFO.

To, že muž potřebuje okamžitou pomoc, viděli i lidé stojící opodál a začali na policisty křičet: „Krvácí z uší! Potřebuje sanitku!“ 

Muž byl nakonec převezen do místní nemocnice, kde lékaři konstatovali, že je skutečně ve vážném stavu. Situaci začal prověřovat také starosta Buffala Byron Brown, který chce celý případ řádně vyšetřit.

Policisté při demonstraci v Buffalu napadli staršího muže, ten utrpěl vážné...

„Video z tohoto incidentu mě hluboce zasáhlo, stejně jako našeho policejního šéfa Byrona Lockwooda. Nařídili jsme okamžité prošetření celé záležitosti. Oba důstojníci, kteří jsou ve videu zachyceni, jsou nyní postaveni mimo službu,“ dodal Brown.

S vyšetřováním a případným tvrdým potrestáním policistů souhlasí také guvernér Andrew Cuomo, podle něhož byla agresivita policistů bezdůvodná a naprosto ostudná.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:47 sobota 3. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 92
  • 43
  • 34
  • 34
  • 33
  • 30