Ujíždět policii se nevyplácí. Uprchlého vězně zastavili pomocí ochranného rámu

Na svobodě byl pouhý den. Policie České republiky zadržela muže, který ve čtvrtek utekl z nestřeženého pracoviště na Chomutovsku.

Policejní hlídka z obvodního oddělení Aš si krátce před osmnáctou hodinou všimla osobního vozidla, které měl vězeň při svém útěku odcizit. Policisté vozidlo pronásledovali a za použití výstražného a zvukového zařízení se ho snažili zastavit.

Když řidič na opakované výzvy k zastavení nereagoval a pokračoval dále ve své agresivní jízdě plné riskantních manévrů ohrožující ostatní účastníky silničního provozu, rozhodli se strážci zákona jednat. 

Jelikož trestanec na útěku svým vozem narážel na policejní auto a nezastavily ho ani výstřely na jeho zadní pneumatiku, rozhodl se řidič policejního vozidla, že na rovném úseku silnice, kde nebyl žádný jiný účastník silničního provozu, zastaví unikající vozidlo pomocí ochranného rámu.

Po střetu policisté za použití donucovacích prostředků donutili uprchlého vězně vystoupit z automobilu a omezili jej na osobní svobodě. 

Následně ho podrobili orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel pozitivní na amfetamin.

„Když jsme automobil pronásledovali, věděl jsem, že ho řídí uprchlý vězeň, který nemá co ztratit. Na výzvy nereagoval a bylo jasné, že musíme situaci řešit. Ve vhodném úseku jsem se rozhodl, že vozidlo zastavím pomocí ochranného rámu. To se nakonec také povedlo a musím uznat, že kdybychom neměli ochranný rám, vězeň by ujížděl dál. Je to pro tyto situace skvělý pomocník a jsem velice rád, že ho na služebních automobilech máme,“ uvedl řidič služebního vozidla prap. Roman Bouška.

Na výsledek se můžete podívat ve videu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:21 sobota 5. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 23
  • 16
  • 15
  • 12
  • 11
  • 11