Pohřeb obětí nehody u Černožic: Drsní kamioňáci plakali, rodiče Viktorie (4) zabil kluk s povoláním syn

  • Minulou neděli došlo k nehodě u Černožic, která si vyžádala tři lidské životy.
  • Tříčlenná rodina se pravděpodobně vracela z rodinného výletu.
  • V protisměru se náhle zjevil vůz značky BMW, který měl šoférovat sedmadvacetiletý Petr N.
  • Mladík, který se dlouhé roky bavil tím, že s kamarády závodil na silnicích, v plné rychlosti narazil do protijedoucí octavie.
  • Nehodu přežila pouze čtyřletá dívka Viktorie, která je stále v nemocnici a brzy ji lékaři probudí z umělého spánku.
  • Ve středu se v Jičíně uskutečnil pohřeb Viktorčiných rodičů.
Kamiony troubily do nebes a ani ti největší tvrďáci neudrželi slzy. V Jičíně se ve středu dopoledne loučili přátelé a příbuzní s Radkem (†40) a Janou (†31), kteří nepřežili nehodu u Černožic. Na pohřeb rodičů malé Viktorie (4), jež je stále v nemocnici, dorazilo několik desítek lidí. Obřadu se zúčastnili i dívčini prarodiče, kteří mezi sebou v současné době bojují o opatrovnictví osiřelé vnučky.

Kolem desáté hodiny dopolední se před obřadní síní v Jičíně začali scházet rodinní příslušníci a také kamarádi Radka a Jany, které u Černožic zabil řidič BMW Petr N. (†27), jenž během tragické nehody sám také zemřel na místě.

Kromě přátel a příbuzných na místo dorazil také nespočet řidičů kamionů, Radek se živil stejným povoláním a jeho smrt zasáhla mnoho kolegů po celé republice. Přijeli i ti, kteří Radka znali jen z doslechu.

Pohřeb Radka a Jany, kteří nepřežili nehodu u Černožic.

Řidiči, kteří poslední rozloučení například z pracovních důvodů nestihli, alespoň na počest svého kamaráda a kolegy v 11 hodin troubili klaksonem. Ten se rozezněl i v Jičíně před obřadní síní, a to hned dvakrát. Těsně před začátkem po obřadu a také krátce po něm.

„Na troubení jsme se dohodli všichni tak nějak dohromady. S Radkem jsem byl kamarád a kolega od volantu. Byli jsme ve stejné kamioňácké skupině, řekl Expresu Radkův kamarád a kolega David.

„Radek byl člověk se srdcem na správném místě a nezkazil žádnou legraci. Ani jeho Jana. Je strašné, že kvůli debilovi s povoláním syn musí vyhasnout tak mladé životy,“ svěřila se Expresu paní Lucie, kterou se zesnulým Radkem pojil přátelský vztah.

Na jednom z kamionů byl věnec.

Na přání rodiny jsme se pohřbu v obřadní síni nezúčastnili, ale smuteční hosté nám poté v krátkosti popsali, jak dojemný obřad, který rozplakal i ty největší tvrďáky z řad kamioňáků, probíhal.

„Obřad proběhl v klidu, zaznělo tam pár oblíbených písniček Radka a Jany. Ať tam nahoře na nás dávají pozor,“ uvedl David, který Radkově mamince Jiřině pomáhá s propagací transparentního účtu pro osiřelou Viktorii.

Obřadní síň byla plná věnců a květin.

Několik smutečních hostů se po obřadu rozhodlo položit věnce na místě, kde minulou neděli došlo k nehodě, již kromě Radka a Jany nepřežil také řidič BMW Petr N.

Několik smutečních hostů jelo ještě na místo nehody a položili tam věnce a svíčky.

„Šlo o náš společný nápad,“ upřesnila Lucie, která poté ještě s dalšími Radkovými přáteli vyrazila na smuteční hostinu do místní restaurace.

Velké usmíření?

Pohřbu se zúčastnila také babička osiřelé Viktorky, paní Jiřina, která krátce po tragédii založila pro svou vnučku transparentní účet, na němž přistálo už více než 600 tisíc korun.

O svěření Viktorky do péče ale kromě paní Jiřiny stojí i dívčin dědeček, který s Jiřinou již delší dobu nežije a podle zdrojů redakce Expres.cz situaci nenese dobře. 

„Viktorčin dědeček nechce vůbec spolupracovat. Oba ji chtějí do své péče,“ řekl nám Radkův kamarád David.

Podle smutečních hostů, které Expres oslovil, ale během obřadu naštěstí k žádným sporům či dohadům ohledně malé dívky nedošlo. 

„Dědeček se pohřbu zúčastnil také, ale vše naštěstí proběhlo bez problémů,“ ujistila nás Lucie. K velkému usmíření na pohřbu jejich syna ale rozhodně nedošlo. „Co se jejich vztahu týče, nic se nezměnilo,“ dodala.

Pohřeb Radka a Jany, kteří nepřežili nehodu u Černožic.

Viktorku budou brzy probouzet z umělého spánku

K dopravní nehodě u Černožic došlo minulou neděli. Řidič z povolání Radek jel ve své octavii s manželkou Janou a dcerou Viktorií pravděpodobně z rodinného výletu. 

V protisměru se náhle zjevil sedmadvacetiletý Petr N. v bílém BMW, který jel podle svědků velmi vysokou rychlostí. 

Čelní střet přežila pouze čtyřletá Viktorie, kterou z místa nehody odvezli v kritickém stavu do nemocnice v Hradci Králové. 

Viktorka je prý už mimo ohrožení života. U koho bude žít?

Zdravotní stav malé dívky se v posledních dnech výrazně zlepšil. V pondělí prodělala zásadní operaci obličeje a brzy ji lékaři mají probudit z umělého spánku. 

Krátce po tragédii se ukázalo, že viník nehody patřil do party kamarádů, která v okolí Jaroměře neměla dobrou pověst.

„Partička je v okolí Jaroměři známá, jezdí rychle, hrajou si na Gumball v přímém přenosu. Navzájem se hecují,“ svěřil se nám člověk, který s Petrem N. na silnici sám přišel do styku.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 8. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 374
  • 63
  • 59
  • 55
  • 39
  • 36