Tajný pohřeb teroristy z Bataclanu: Na Vánoce skončil v neoznačeném hrobě

Samy Amimour byl jedním ze tří teroristů, kteří 13. listopadu zaútočili na koncertní halu Bataclan v Paříži. Zároveň se stal prvním ze strůjců pařížského teroru, kteří se více než měsíc po útocích dočkali pohřbu. Na Štědrý den byl pouze v přítomnosti rodiny uložen do neoznačeného hrobu.

Fotogalerie

Od teroristických útoků v Paříži uplynul více než měsíc a došlo na první pohřeb jednoho z teroristů, kteří mají smrtící útoky na svědomí. Samy Amimour, který spolu se dvěma dalšími teroristy útočil na koncertní halu Bataclan,byl pohřben na Štědrý den.

Osmadvacetiletý Amimour před útokem pracoval v Paříži jako řidič autobusu. V hledáčku policie byl už od roku 2012.

Pohřeb pochopitelně provázela bezpečnostní opatření a probíhal v utajení. Účast byla povolena pouze rodině.

Dům v pařížské čtvrti Darcy v departementu Seine-Saint-Denis, kde terorista Samy Amimour bydlel.

Terorista Amimour, který má na svědomí 90 lidských životů, byl pohřben do neoznačeného hrobu, aby se předešlo tomu, že se z něj stane poutní místo muslimských radikálů.

První foto po masakru zevnitř Bataclanu.

Tělo útočníka z Bataclanu skončilo na hřbitově La Courneuve v departementu Seine-Saint-Denis, kde Amimour žil a kde podle francouzského práva měl i právo být pohřben.

Amimourova poštovní schránka na domě, ve kterém před střelbou v klubu Bataclan bydlel.

Kontroverzní téma pohřbívání teroristů s francouzským občanstvím se řešilo už po útocích na redakci Charlie Hebdo. Na pohřbení čeká dalších sedm mrtvých teroristů. Jejich těla jsou prozatím v pařížském institutu soudního lékařství.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:08 úterý 26. dubna 2016. Anketa je uzavřena.

  • 5
  • 4
  • 3
  • 3
  • 2
  • 2