Jak se dělá promo: Hvězdy se převlékly za „obyčejné ženy“ a vyrazily do ulic

Smířit se s výsledkem demokratických voleb, který se vám nelíbí, je dnes, zdá se, nadlidský úkol. Miliony žen po celém světě vyrazily do ulici protestovat proti Donaldu Trumpovi. Čeho přesně chtějí dosáhnout a zda si uvědomují, že tím jeho osobu dost přeceňují, to nikdo pořádně neví. Ohnisko demonstrací je v USA, kde se k pochodům přidala nejedna áčková celebrita. O některých je známo, že za ženská práva dlouhodobě bojují, u jiných jste to netušili - stejně, jako to doposud možná netušily ani ony samy.

Když se před prezidentskými volbami měli americké ženy rozhodnout, komu dát svůj hlas, byla to zřejmě jasná volba. Kdo volí toho mačistického netvora Donalda Trumpa, který ženy považuje za nižší živočišný druh, to je zrádkyně.

Nový americký prezident v minulosti bezesporu prohlásil mnoho věcí o ženách, které jsou přinejmenším na pováženou. Protestovat proti němu poté, co proběhla jeho inaugurace, se ale zdá trochu zbytečné a budí to dojem, že účastnicím jde především o to se ukázat.

Zejména to zřejmě platí v případě celebrit, co se pochodů, které probíhaly v New Yorku, Washingtonu nebo Utahu, s chutí účastnily. Některé se dokonce chopily mikrofonu a neváhaly pronést plamenné projevy na adresu hlavy USA.

V Hollywoodu teď aktivismus zkrátka frčí. A zatímco na muži si rozebrali války a globální oteplování, ženy mají sirotky a samy sebe. Na demonstracích tak byly vidět třeba známé feministky Emma Watson či Ashley Judd, nebo také herečka Jessica Chastain. Ty dlouhodobě a aktivně něco na podporu žen dělají. U těch dalších se musíme ptát, zda jim spíš než o rovnoprávnost nejde o levné selfpromo.

Hollywoodským kráskám, které jinak nemají nouzi prakticky o nic a vídáme je spíš v drahých róbách a s perfektními účesy, totiž ty masky „normálních, obyčejných žen“ nějak nevěříme.

Ukázkovou bojovnici předvedla třeba Scarlett Johansson, která si zase o něco zkrátila vlasy a bojechtivý výraz zřejmě trénovala týdny dopředu.

Ukázková vojanda: Scarlett Johansson si zase o něco zkrátila vlasy a vyrazila...

Alicia Keys, „ta, která se vzdala make-upu“. Gratulujeme zpěvačce, že v nelehkém boji s řasenkou a tužkou na oči dokázala zvítězit!

Alicia Keys před časem sklidila uznání za to, že se přestala líčit. Gratulujeme...

Madonna zřejmě přišla bojovat za právo žen nepřiznávat si svůj skutečný věk. Alespoň doufáme! Když totiž paní, která si kariéru postavila na sexu a nahotinkách, protestuje proti sexismu, je to trochu k smíchu.

Madonna asi přišla bojovat za právo žen nepřiznávat si svůj skutečný věk.

Katy Perry, největší fanynka Hillary Clinton, pro změnu chce právo na nošení nevkusných kabátů.

Katy Perry, největší fanynka Hillary Clinton, si zničila vlasy peroxidem,...

V tom ji podpořila kolegyně z branže Rihanna.

Rihanna svým modelem chtěla zřejmě co nejvíce eliminovat možnost, že by ji pan...

Natalie Portman, která před časem promluvila o platových rozdílech mezi muži a ženami v Hollywoodu, je zrovna v LA a propaguje svůj nový film Jackie. Herečka zvolila nenápadnou formu protestu, který snad ani není protestem. Předpokládáme, že si dobře uvědomuje, že za tzv. pay gap Trump skutečně nemůže.

Natalie Portman je právě v LA, kde porpaguje svůj film Jackie. Neodpustila si...

V průvodech jsme nakonec trochu postrádali Angelinu Jolie a její dětskou armádu nebo Lady Gaga, která podle sociálních sítí dala přednost tanečnímu tréninku pro vystoupení na letošním Super Bowlu.

Zároveň si říkáme, proč nevystoupilo více vědkyň, političek, spisovatelek - zkrátka žen, jejichž slova by možná měla alespoň nějakou váhu. Zřejmě proto, že na podobné legrace nemají čas.

Alespoň, že nikdo nevytasil bradavky.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:23 pondělí 22. května 2017. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 23
  • 17
  • 13
  • 13
  • 13