Plukovník Skácel: „EU nás donutí vzít migranty, ani Chovanec tomu nezabrání“

Několikanásobný účastník vojenských misí OSN před dvěma lety šokoval mnohé “korektní“ občany a politiky svým prohlášením na účet migrantů mířících do Evropy prohlášením, „že jsou to vetřelci a jde o řízenou invazi, kterou někdo řídí, aby nás zničil“. A nedá si pokoj ani nyní. Jsou jeho pohledy na uprchlickou krizi opravdu tak extrémní a odtržené od reality?

Pro své názory přišel o funkci vedoucího projektu Péče pro válečné veterány, přesto si odmítá nasadit růžové brýle a migraci cizinců pokládá za tak závažný problém, že by volal konkrétní politiky Evropské unie k přijetí odpovědnosti, a zároveň lituje obyvatelstvo zemí, které jsou uprchlickou vlnou nejvíce zasaženy.

„Většina evropských politiků by měla být teď v teplákách za to, co dovolili, a měli by být souzeni pro vlastizradu. Žádné okolky. Nejenže vpuštěním nekontrolované migrační vlny zradili Evropskou unii, ale každý zradil i vlastní stát. Mimochodem, chudáci lidi. Normální člověk bude mít strach vystrčit nos. Ve Švédsku, v Německu. V první řadě je nejdůležitější změnit přístup a říct jasně, kdo má z proudu migrantů opravdu užitek?“ říká kontroverzní bývalý plukovník Pavel Skácel pro ParlamentniListy.cz.

Hlavní problémy vidí Skácel v přetrvávající nečinnosti evropských politiků a ve zcela odlišném přístupu islamistických extremistů, kterým neschopnost našich elit hraje do karet: „Ten, proti komu bychom měli jít, je na současnost daleko lépe připraven a vyzbrojen, než si troufáme vůbec přiznat. Jakákoli naše slušnost, uznávání lidských práv jsou ze strany džihádistů chápány jen jako slabost a ubezpečení o tom, že nazrála doba s námi zatočit. Naše civilizace se dostala na scestí. Je to smutné, ale je to tak.“

Zároveň přichází na přetřes kritika nesprávně volených politických řešení, která opět v důsledku podporují terorismus. Ten považuje ve své podstatě za průzkum bojem. Naopak kritici neúčinných opatření jsou prý v Evropě podrobeni represím. „Nedělá se nic. Možná se posiluje bezpečnostní aparát. Madrasy v Bosně a Hercegovině produkují ročně ne desítky, ale stovky duchovních a učitelů v duchu bojovného islámu a džihádu. Podívejte se, jaká je situace v ostatní státech, zamlčují se fakta a zatočí se s lidmi, kteří situaci popisují reálně. To jsou podmínky pro džihád, který pak může sílit, protože s jídlem roste chuť,“ myslí si bývalý elitní voják.

Středozemní moře se pro migranty stalo užitečnou migrační dálnicí, kterou se do Evropy dostává přibližně pět tisíc uprchlíků denně. Podle Skácela je v důsledku Evropa, místo efektivního řešení bezpečnostních otázek, nucena řešit sociální problémy spojené s příchodem cizinců, ztratí svou konkurenceschopnost a bude jí vnucovaná odlišná kultura.

Do Čech přijdou také, až přijmeme kvóty EU

Také v české kotlině lze prý do budoucna očekávat problémy, kterým naši laxní politici nemohou vzdorovat: „Migranti-vetřelci zatím o naše zeměpisné šířky nejeví valný zájem. Jakmile se však v EU prosadí, že i Česká republika bude platit migrantovi to, co Německo nebo Švédsko, situace se obrátí. Stačí, aby k tomu dal někdo povel. Pak si řeknou, v Česku mají lepší ceny, a že mají méně kvalitní jídlo? Tak nás donutíme, aby měli halal. Začneme pro ně být atraktivnější.“

Pavel Skácel považuje Macrona i Merkelovou za slabé a nešetří ani domácí politickou reprezentaci. Po útoku v Manchesteru prý Bohuslav Sobotka jen prázdně kondoloval nabubřelými frázemi a o příčinách se nezmínil. Schytal to také ministr vnitra Milan Chovanec, jehož prohlášení, že Česká republika uprchlické kvóty EU nikdy nepřijme, považuje za liché.

„Při jeho vzdělání a všeobecně známé zelinářské praxi mi tahle argumentace připadá odpovídající. Ale sociální sféra společnosti a složitost procesů v ní se od brambor a banánů jaksi liší. Určitě má přísun kvalitních informací. Jakmile přijde příkaz z Evropské unie a důrazný příkaz, tak ho budou poslouchat on i Orbán,“ předpovídá Pavel Skácel.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:57 úterý 26. září 2017. Anketa je uzavřena.

  • 104
  • 14
  • 13
  • 13
  • 13
  • 11