Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Takhle paří Praha! Primátor čile vítal hosty na plese hlavního města. Lipavský dorazil s dcerou

    Třikrát ho museli rušit. Kvůli covidu, válce, drahým energiím... Ovšem v sobotu si přední pražští politici mohli po letech konečně na tradičním plese hlavního města Prahy zase zatrsat! Dorazilo jich požehnaně, nechyběla jména jako Jan Čižinský, Alexandra Udženija a další, dorazila také zpěvačka Jitka Boho nebo návrhářka Natali Ruden, akcí včetně slavnostní večeře provázel moderátor Libor Bouček. A účastí překvapil i ministr zahraničí Jan Lipavský.

    Všechny hosty před hlavním sálem Obecního domu čile vítal primátor Bohuslav Svoboda. Poctivě se ujal úplně každého, ať šlo o kolegy z koalice, politické oponenty či neznámé tváře.

    A výjimky nedělal. Dokonce s šéfem pražské SPD Milanem Urbanem si padli kolem ramen jako staří známí. Také si navzájem gentlemansky po tvářích políbili svoje drahé polovičky.

    Bohuslav Svoboda vítá Jiřího Pospíšila.

    Dorazila řada pražských zastupitelů. Třeba Jan Čižinský, Tomáš Portlík, Jan Volf nebo Ondřej Prokop. Nechyběla také první dáma pražské ODS Alexandra Udženija, kterou doprovodil její manžel Edvard, chorvatský podnikatel.

    Alexandra Udženija s manželem Edvardem

    Na hosty čekala i večeře.

    Překvapivě malá byla účast Pirátů. Nedorazil náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib ani tradiční večírková parta v čele s Jakubem Michálkem a jeho partnerkou Michaelou Krausovou.

    Zato ale silnou náhradou byl jediný zástupce české vlády, ministr zahraničí Jan Lipavský. Nedoprovodila ho ovšem manželka, nýbrž dcerka. Na tu známý pirát nedá dopustit, v minulosti se například nechal slyšet, že volný čas nejraději tráví s ní.

    Jan Lipavský s dcerou

    Žádný velký večírek tak konkrétně Lipavského nečekal. To jiní politici se mohli odvázat, po celém Obecním domě se roznášelo víno či prosecco zdarma, na hosty s pozvánkou čekala po koncertu také večeře.

    Módní návrhářka Natali Ruden

    Primátor Svoboda pak také vystoupil s prvním tancem, s manželkou si střihli waltz.

    Fotogalerie