Piráti na pracáku! Ferjenčík shání první zaměstnání, Pikal se v tichosti drží sněmovny

Vojtěch Pikal, Ivan Bartoš a Mikuláš Ferjenčík | foto: Facebook, Profimedia.cz

Malovali si, že v tuhle chvíli budou sedět v ministerských křeslech a vládnout zemi. Namísto toho zbyly většině poslanců Pirátské strany oči pro pláč, protože je z Poslanecké sněmovny drtivým způsobem vyšachovali parťáci z hnutí STAN. A tak spousta z nich zřejmě tráví konec roku hledáním vhodného pracovního uplatnění. Expres.cz se podíval na to, jak se daří čtyřem největším esům, která Pirátům vypadla z rukávu dříve, než je stihli zahrát.
1/5

Mikuláš Ferjenčík

Šéfoval mediálnímu odboru a sebevědomí měl dokonce tak vysoké, že Miroslavu Kalouskovi ukradl hlášku „za všechno můžu já“, když se volební kampaň začala hroutit. Jenže žalostně se propadající preference ho stály místo a nakonec se nedostal ani do Poslanecké sněmovny.

Pro Ferjenčíka, který asi nejvíce z celé Pirátské strany připomíná opravdového piráta, jde o marginální problém. Než se totiž stal poslancem, žádnou práci nedělal, stihl pouze vystudovat bakalářský titul v nepříliš atraktivním oboru humanitní studia na Univerzitě Karlově.

Mikuláš Ferjenčík

Zřejmě i to je důvodem, proč Mikuláš Ferjenčík ještě začátkem prosince na Facebooku sháněl práci a sdílel svůj životopis na serveru LinkedIn.

Někteří ho vzali vážně a posílali mu nabídky pozic ve firmách, kde sami pracují. Jiní Ferjenčíka popichovali třeba tím, že by mohl jít do Amazonu, aby se trochu vrátil do reality, nebo že fotbalová Sparta bude za chvíli zajisté shánět trenéra. 

Objevila se také spousta dotazů, zda náhodou exposlanec nepůjde dělat asistenta sestře Olze Richterové, která se ve sněmovně udržela.

1/5
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:13 pondělí 2. května 2022. Anketa je uzavřena.

  • 130
  • 36
  • 12
  • 6
  • 6
  • 4