Nabubřelý „chci být ministr“ Michálek volal po konci TOP 09: Teď se ze sněmovny málem klidil sám

Jestli něco místopředsedovi Pirátů a poslanci Jakubu Michálkovi nechybí, pak sebevědomí a notná dávka arogance. Po letošních volbách by se měl chytit za nos a zpytovat svědomí. Tak dlouho volal po konci „zbytečné“ TOP 09, až se do Poslanecké sněmovny málem nedostal sám. Spíše jeho spolustraníkům dali voliči najevo, že by měli udělat pápá.

„Myslím si, že TOP 09 by měla zaniknout a uvolnit potenciál pro další subjekty,“ prohlásil v prosinci 2019 podle serveru Aktuálně.cz místopředseda Pirátů Jakub Michálek s tím, že v Poslanecké sněmovně je zbytečně moc stran.

„Omlouvám se Pirátské straně, že se nám nechce zaniknout. Vážně to nemáme v úmyslu. Pokud ten váš šašek Jakub Michálek na tom trvá, má prostě smůlu. Stejnou jako desítky jemu podobných tupců,“ glosoval tehdy na Twitteru jeho slova Miroslav Kalousek.

K odvážnému tvrzení namistrovaného piráta se vyjádřila i šéfka strany. „Slabí politici si přejí, aby konkurence nebyla, silní politici v ní vidí výzvu,“ reagovala na Michálkova slova Pekarová Adamová.

Tehdejší poslanec TOP 09 Dominik Feri pak připomněl, že Michálek mluvil o konci TOP 09 už v roce 2014.

Michálek, který už si brousil zuby na post ministra spravedlnosti, tak dlouho dráždil voličského hada bosou nohou, až ho v letošních volbách volbách do Poslanecké sněmovny málem uštkl.

Jen díky velkému štěstí uspěl a nepřijde o poslanecký mandát, podobně jako další tři piráti, které deklasovali zástupci Starostů.

Co na svá slova asi říká Jakub Michálek po výsledku letošních voleb do...

A zatímco Piráti budou mít v Poslanecké sněmovně jen čtyři své lidi, vysmívaná TOP 09, kterou Michálek opakovaně posílal do propadliště dějin, jejich počet zdvojnásobila a místo sedmi jich bude mít čtrnáct.

Tak kdo je teď k smíchu?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:45 pondělí 7. února 2022. Anketa je uzavřena.

  • 150
  • 83
  • 18
  • 8
  • 7
  • 5