Studentky nakažené koronavirem: Musela jsem si volat záchranku, nešlo jíst ani pít

Zhruba před dvěma týdny se na YouTube objevila videonahrávka, na které mluví dvě mladé Češky nakažené koronavirem. Eva a Petra teď po menší odmlce vydaly druhé video, kde podrobně popisují boj s nemocí, o které se často říká, že pro mladé není nijak nebezpečná, ale ohrožuje spíše seniory. Dívky jsou ale jiného názoru.

V první zmíněné nahrávce, která spatřila světlo v polovině března, vypadaly Eva s Petrou už na první pohled nemocně. Obě dvě působily velmi unaveným dojmem a neustále pokašlávaly.

V nejnovějším videu ale dívky září jako sluníčka a radují se, že virus už pravděpodobně vyhnaly ze svého těla. Na výsledky pondělních testů Češky sice ještě čekají, ale vypadá to, že už mají vyhráno! 

Eva s Petrou se rozhodly čekání na výsledky testů zkrátit natočením další nahrávky, na níž popisují svůj boj s koronavirem.

„Nemohla jsem dýchat, takže jsem si zavolala záchranku. V nemocnici jsem zůstala tři dny. Pomohli mi tam, dali mi kapačky, z nejhoršího jsem se dostala a odvezli mě domů. Ve zprávě jsem měla, že mám ještě ke všemu zánět močových cest a ledvin. S tím se potýkám dodnes,“ popisuje na nahrávce jedna z dívek.

„Já jsem měla první a druhý den horečky a suchý kašel, horečka přes den klesla a dalo se ještě nějakým způsobem fungovat. Třetí až osmý den pro mě byly nejhorší. Začaly šílené bolesti hlavy, páteře a celého těla. Cítila jsem extrémní bolest, únavu a vyčerpání. Spala jsem až 23 hodin denně, nešlo jíst, pít, všechno bylo strašně těžký,“ svěřila se Eva.

„Po tom osmém dni nastal zvrat, ustoupily bolesti, ale horečky přetrvávaly. Desátý až jedenáctý den v podstatě zcela ustoupila teplota a postupně začal odcházet ten kašel. Jedenáctý až osmnáctý den pro mě byl zlomový, od té doby jsem úplně bez teploty, začala ustupovat únava. Devatenáctý den od propuknutí příznaků jsem byla už úplně bez příznaků,“ dodala mladá Češka.

„Budeme čekat čtyři až pět dnů na výsledek, a pokud bude negativní, budeme prohlášeny za zdravé. Testování je důsledné, což je určitě dobře, protože koronavirus má tendenci se vracet. Poctivě dodržujeme karanténu, s nikým se nestýkáme,“ dodala Eva, která společně se svou kamarádkou ve videu poděkovala všem zdravotním sestrám a doktorům, kteří se o pacienty nepřetržitě starají.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:37 čtvrtek 30. července 2020. Anketa je uzavřena.

  • 73
  • 36
  • 26
  • 24
  • 21
  • 20