Pronásleduje mě divný chlap, volala Petra. Její tělo v parku našly hrající si děti

Tělo Petry Srncové našly hrající si děti. | foto: Archiv

Pátrání po zdravotní sestřičce Petře (†32), která zmizela koncem listopadu v ulicích nočního Londýna, má smutný konec. Její tělo našly hrající si děti v parku Brunswick v jihovýchodní části města. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o násilnou smrt. Petra měla po odchodu z práce volat kolegovi, že ji někdo už od nemocnice sleduje.

Smrt Češky Petry otřásla celou Británií. Ačkoliv to policie zatím nepotvrdila, velmi pravděpodobně šlo o vraždu.

Jenže pachatel zatím dopaden nebyl. Vyšetřovatelé sice v souvislosti s Petřinou smrtí zatkli podezřelého muže, toho ale propustili na kauci.

Co se stalo předtím, než bylo tělo dvaatřicetileté zdravotní sestřičky pohozeno v parku, kde ho po dvou týdnech našly hrající si děti, je otázkou.

Nejžhavější stopu ovšem přinesl jeden z kolegů, který si s Petrou volal bezprostředně předtím, než zmizela. Podle něj měla podezření, že ji sleduje jistý muž, který už předtím stalkoval personál v nemocnici.

„Telefonoval jsem s ní a řekla mi, abych nepokládal telefon. Předstírala, že se má se mnou setkat na zastávce, protože ji sleduje zvláštní muž,“ uvedl zdravotník na Twitteru.

Policie vydala prohlášení, že svědectví již důkladně prověřuje. Také vyzvala případné další svědky, aby se jí ozvali.

Mezi obyvateli Londýna, především pak mezi ženami, se šíří strach. Dosud nevyjasněný případ se odehrál jen několik měsíců poté, co policista Wayne Couzens unesl, znásilnil a trýznivě zavraždil třiatřicetiletou Sarah Everardovou.

Případ otřásl celou zemí, spolky na podporu žen iniciovaly demonstrace po celé Británii. Bezpečno ale v ulicích Londýna nejspíše stále není.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:50 úterý 12. dubna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 58
  • 25
  • 7
  • 7
  • 6
  • 5