Ušili to na něj a mě šikanovali! Partnerka obžalovaného z napadení Kvitové útočí na policii

Má být jedním z trumfů muže, který se podle obžaloby dopustil útoku na českou tenistku Petru Kvitovou. Žaneta Zelená je přítelkyní Radima Žondry a u včerejšího soudu podpořila jeho teorii o tom, jak z něj policie udělala obětního beránka. „Policie si dělá, co chce. Říkali mi, že je pan Žondra hyena a jak bude exemplární případ a podobně,“ postěžovala si. Sama si prý užila dost nevybíravého chování!

U Krajského soudu v Brně včera proběhlo další stání v případu napadení tenistky Petry Kvitové. Ta se z jednání omluvila, protože je na turnaji v Sydney, stejně tak před soudce nepředstoupil ani obžalovaný Radim Žondra. Prostor totiž dostali svědci.

Jak jsme vás informovali, před soudem stanula i Žondrova přítelkyně Žaneta Zelená. Ta vypověděla, že policii dobře známý recidivista v osudný den spal u ní a následně odjel na stavbu v Napajedlech. Dosvědčit by to mohlo asi třicet SMS zpráv, které si měli vyměnit, jenže oba dva je už ze svých mobilů vymazali, protože tehdy spolu udržovali milenecký vztah.

Kromě toho Zelená také přiživila Žondrovu teorii o tom, že si ho policie vybrala jako obětního beránka, protože jde o známou firmu. S prací mužů zákona prý není vůbec spokojena.

„Já jsem byla zadržena hned při zadržení pana Žondry. A byla jsem na policii jen kvůli podání svědectví. Jinak jsem vyslechnuta nebyla. Policie si dělá, co chce. Zve vás na kafíčka a říká, jak je pan Žondra hyena a jak bude exemplární případ a podobně,“ postěžovala si Zelená novinářům po včerejším soudu.

Radim Žondra měl napadnout a pořezat tenistku Petru Kvitovou.

Policisté se kromě toho měli nestandardně chovat i k ní. Žondrova přítelkyně dokonce mluví o tom, že ji nenechali ani dojít na záchod!

„Abych šla na záchod s ozbrojenými chlapy? Když už teda, tak tam měla být žena. Upřímně… Aby se ke mně chovali jak ke kusu hadru? Aby mi zabavili moje věci, aniž by se mě někdo zeptal? Aniž by mě nepustili na domovní prohlídku? Kde to jsme? V České republice,“ kroutila hlavou Zelená.

Dodala také, že i ona pracuje ve státním sektoru a podobné chování by si nikdy nedovolila.

„Já pracuji ve zdravotnictví a v životě bych si tohle nemohla dovolit, abych se ke svým pacientům takhle chovala. A Policie České republiky se takhle může chovat?“ řekla.

O Žondrově nevině je prý Žaneta Zelená přesvědčená. Zda jeho obhajoba přesvědčí i soud, to se ukáže až při dalších jednáních, kterým by už měla být přítomna i napadená tenistka Kvitová. Její předvolání se podle informací plánuje na únor.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:04 čtvrtek 9. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 9
  • 9
  • 7
  • 7
  • 6