Vymyslela si Kvitová napadení? Útočník má mít pevné alibi, sám chce na detektor lži!

Krajský soud v Brně začal projednávat téměř dva roky starý případ napadení tenistky Petry Kvitové. Protože se ale k jednání samotná poškozená nedostavila, rozhodla se ho soudkyně odročit na leden a obviněného Radima Žondru poslala zpět do vazby. Co když ale za mřížemi marní čas nevinný? Žondrova obhájkyně sebevědomě oznámila, že má silný důkaz o jeho nevině a jistotou překypují také jeho nejbližší!

Všichni to brali za hotovou věc. Tenistku Petru Kvitovou, které vinou přeřezaných šlach i nervů v ruce hrozil konec kariéry, napadl Radim Žondra. Je to recidivista, docela se podobá policejnímu identikitu, a především – sama tenisová hvězda ho potvrdila jako pachatele, který ji v prosinci roku 2016 přepadl, pořezal a okradl.

Jenže vše nakonec nepůsobí tak jednoznačně. Leckdo by čekal, že si Žondra bude u soudu sypat popel na hlavu, aby alespoň co nejvíce zmírnil hrozící trest až dvanácti let za mřížemi. Ve skutečnosti ale jeho obhájkyně poslala Kvitové pěkně ostrou smeč. V podstatě naznačila, že si Kvitová přepadení mohla vymyslet!

„Navrhujeme vypracovat psychologický posudek o věrohodnosti poškozené Kvitové. Žádáme posudky biomechaniky, směry řezných ran, palce a ukazováčku levé ruky. Chceme zjistit, zda je možno toto zranění způsobit jedním tahem,“ cituje Lucii Janovskou Nejedlou Blesk.cz.

Žondrova obhájkyně tím vyslala jasný vzkaz – o psychické vyrovnanosti české tenistky pochybuje a zpochybnit hodlá i zranění, které jí měl Žondra způsobit během souboje.

Kromě toho hodlá požadovat také potvrzení o vyplacení pojistky.

Žondrova obhájkyně naznačila, že si Petra Kvitová napadení vymyslela.

Že celá záležitost rozhodně není natolik jednoznačná, jak se až dosud zdála být, naznačuje především sebevědomí, jakým Žondra i jeho okolí oplývají.

On sám se například soudu nabídl, že na vlastní náklady podstoupí zkoušku na detektoru lži. Kvitovou prý v životě osobně nepotkal, viděl ji jen k televizi a obdivuje ji pro její sportovní výkony.

Jeho právnička Janovská Nejedlá zase odhodlaně oznámila, že má Žondra pevné alibi.

„Máme pádné důkazy, že pan Žondra nemohl být v inkriminované době na místě činu. Nacházel se v Napajedlech na Zlínsku,“ prohlásila v pondělí před soudem.

A o Žondrově nevině jsou pak přesvědčeni i jeho nejbližší. „Věřím, že nic neudělal. Však pravda vyjde na povrch,“ řekla televizi Nova jeho přítelkyně, která k brněnskému soudu dorazila také. „Myslím, že paní Kvitová si teď hryže svědomí. Ona ví, kde je pravda. Čekám, že se to ukáže,“ doplnil ji Žondrův kamarád.

O tom, zda má obhájce Petry Kvitové důkazy o vině Radima Žondry, nebo se z případu může vyklubat skandál, který v Česku nemá obdoby, bude jasněji nejdříve v lednu.

Žondra každopádně ve vazbě nečeká pouze na rozsudek v případu napadení Petry Kvitové, souzen je i v jiném případu. Od soudu v září vyfasoval dva a půl roku odnětí svobody za to, že dal lupičům tip na přepadení muže, kterého následně mučili a oloupili.

Už v minulosti navíc pykal za přepadávání důchodců.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:38 středa 27. února 2019. Anketa je uzavřena.

  • 243
  • 71
  • 59
  • 50
  • 38
  • 13