Hrozba se naplnila? Vražedkyně Janáková zmizela, může se skrývat v Polsku

Za chladnokrevnou popravu a pokus o další čtyři vraždy vyfasovala třicet let, pak si ale Petra Janáková ve vězení opatřila sperma a otěhotněla. To jí stačilo, aby do jednoho roku dítěte dostala propustku. Je navíc bez jakéhokoliv dohledu a úřady tak nemají nejmenší tušení, kde se nebezpečná kriminálnice pohybuje. A teď existuje podezření, že sbalila kufry. „Prý je v zahraničí, zdrhla, aby se nemusela vracet do vězení,“ říká žena z jejího okolí.

Dej vrahovi odsouzenému na třicet let rok a půl svobody a čekej, co udělá. Takovou hru si zahrál český zákon s chladnokrevnou vražedkyní Petrou Janákovou, která ve vězení záhadně otěhotněla. A teď „překvapivě“ už dost možná dávno sbalila kufry a zmizela.

Termín má mít Janáková v září a pak jí zákony ještě další rok povolují strávit na svobodě. Jenže už teď nemá nikdo tušení, kde se mimořádně nebezpečná žena, soudem uznaná psychopatka s téměř nulovou šancí na nápravu, nachází. Z Jilemnice, kam po propuštění zamířila ke své matce, zmizela.

„Prý je v zahraničí, zdrhla, aby se nemusela vracet do vězení. Je to strašné a nechápu, že něco takového zákon umožňuje,“ řekla Blesku místní žena, prodavačka z obchodu na jilemnickém náměstí, kde Janáková bydlela.

Zatímco Janák dostal 28 let, jeho žena má za mřížemi pobýt o dva roky déle.

K teorii, o které se mezi místními šušká, se přiklání i další žena. Ta se dokonce s Janákovou znala osobně. Podle ní zamířila vražedkyně do Polska, které je z Jilemnice co by kamenem dohodil.

„Myslím si, že měla připravený plán. Máma nad ní vždycky držela ochrannou ruku, a teď musely obě z města, protože ji vlastně z baráku vyštvali. Kam jinam než do Polska?“ prohlásila.

České úřady se nyní pobytem nebezpečné ženy vůbec nezabývají. Pak si prý akorát z evidence obyvatel zjistí, kde se dítě narodilo, a následně vyzvou Janákovou k návratu za mříže. Ta má tím pádem celý rok na to, aby zmizela v zahraničí a zahladila po sobě stopy. 

Vidina podstatné části života strávené v kriminále je k tomu zajisté dostatečnou motivací.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:50 středa 25. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

  • 56
  • 43
  • 43
  • 42
  • 39
  • 37