Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jako šéf rádia odepsal Vondráčkovou a Kabáty, teď o sobě dal vědět coby obhájce Showparku

    Petr Vladyka vystoupil v Řeporyjích jako velký ochránce žen, které pracují v Showparku. | foto: Koláž Expres

    Řadu let pracoval se všemožnými umělkyněmi na Evropě 2 a následně také v televizi Prima. Teď ovšem začal kopat za trochu jiné umělkyně. Petr Vladyka v Řeporyjích lobboval za Showpark a všech 600 „výkonných umělkyň“, které ve zřejmě nejznámějším pražském nevěstinci pracují. Jak se kdysi mocný šéf rádia, jenž neměl problém ve vysílání zavrhnout Lucii Vondráčkovou nebo Kabáty, dostal až k tomuto druhu podnikání?

    V rádiu pracoval Petr Vladyka od roku 2004 až do roku 2011 a sám se chlubí tím, že to bylo velmi úspěšné období. Rádio pod ním skutečně zaznamenalo nárůst poslechovosti a vedlo si velmi dobře. 

    Měl však pověst hulváta a zároveň muže, který diktuje, co se bude v rádiu poslouchat. Nebál se přitom některé úspěšné interprety zcela odmítat.

    „Třeba Lucka Vondráčková, ta na Evropě 2 nemá co dělat,“ řekl v jednom z rozhovorů, které v roce 2009 poskytl novinářům z iDNES.cz.

    Stopku dostala také skupina Kabát nebo Tři sestry. Vladyka tehdy své rozhodnutí obhajoval tím, že je jejich hudba příliš „hospodská“.

    „Svoje působení v čele týmu Evropy 2 si dovoluji zhodnotit jako úspěšné a s trochou nadsázky bych ho přirovnal k vítězství ve fotbalové Lize mistrů. To se ještě nikdy nikomu nepovedlo obhájit, ale já jsem přesvědčen o tom, že mně a mému novému týmu z TV Prima se podobné mety podaří dosáhnout a toto virtuální vítězství zopakovat,“ chvástal se při svém přechodu z rádia do většího média.

    Na Primě mu ovšem pšenka příliš nekvetla.

    Petr Vladyka má strach o to, co se bude dít po uzavření Showparku v...

    Nízká sledovanost zlomila Vladykovi jako programovému řediteli vaz už po dvou letech. Tehdejší generální ředitel Primy Martin Konrád uvedl, že k ukončení spolupráce došlo po vzájemné dohodě.

    V následujících letech se pak Petr Vladyka vytratil z veřejného života a dal o sobě zase vědět až nyní, když vystoupil se svým dotazem na pražského primátora Zdeňka Hřiba.

    „Mám dotaz na pana primátora. Bydlím v Praze 7 a sem jsem přijel, protože mi zastupitelé neodpověděli na můj dotaz. Rád bych se zeptal na osud Showparku v Holešovicích. Magistrát ho chce vystěhovat, ale v tom podniku pracují stovky žen, které pokud by se podnik skutečně zavřel, budou hledat práci někde jinde v Praze,“ položil svůj dotaz Vladyka, který vážil cestu až do Řeporyjí, kde měl v danou chvíli plánovanou debatu primátor Hřib a starosta Pavel Novotný.

    Zdeněk Hřib Vladykovi vysvětloval, že město má s tržnicí své plány a Showpark...

    „Co se týče Showparku, slyšel jsem, že je tam 600 výkonných umělkyň, jak tomu říkáte. Je zbytečné se snažit to zakázat, koneckonců je to nejstarší řemeslo,“ odpověděl na dotaz Hřib, jenž dodal, že město má zkrátka s tržnicí své vlastní plány.

    „Podívejte, tohle není můj byznys, já jsem tady jen jako občan,“ upřesňoval Vladyka primátorova slova. Ve skutečnosti použil prakticky stejnou formulaci své otázky jako Zbyněk Matela, jednatel společnosti E.R.O.C, která Showpark v Holešovicích provozuje. Ten mluvil o „výkonných umělkyních“ například v rozhovoru s Danielou Drtinovou.

    Provozovatelé Showparku se snaží na současné adrese udržet za každou cenu a s městem, které jim budovu dlouhodobě pronajímalo, vedou soudní spory. Jeden z nejslavnějších pražských nevěstinců se však zřejmě stěhování nevyhne.

    „Nikdo provozovateli nebrání, aby se přesunul na jinou adresu. V městských prostorách ovšem toto podnikání nechceme,“ vzkázal primátor Vladykovi, který nejspíše doufal, že jeho dotaz vyvolá v sále větší diskuzi.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:31 pondělí 25. května 2020. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      72
    • Trapas
      62
    • Super
      48
    • Cože
      44
    • Sladký
      43
    • Tvl
      38
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...