Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Petr Suchoň o superdebatě: Připadám si jako pošťák, ale baví mě to. Co řekl o Tománkové?

    Petr Suchoň dostal prostor v superdebatě Česko hledá premiéra. | foto: CNN Prima News

    Prim během závěrečné superdebaty Česko hledá premiéra hraje sice ostřílená politická moderátorka Terezie Tománková, prostor dostal ale i Petr Suchoň, který se tváří Primy stal teprve před několika týdny. Jeho chvíle přichází vždy ve chvíli, kdy jsou na řadě divácké dotazy. Jak se v nové roli cítí a proč sám sebe označuje za pošťáka?

    Petr Suchoň svého odchodu z Novy rozhodně litovat nemusí. Nejenže díky svým zkušenostem nezůstal dlouho bez práce, navíc dostal příležitost zapojit se do předvolebních debat, což je snem snad každého televizního moderátora.

    Jedná se o takovou novinářskou olympiádu, kterou sleduje celý národ. A vedení CNN Prima News ji letos pojalo stylem reality show, a to v podobě superdebaty s podtitulem Česko hledá premiéra, která vyvrcholí již tuto neděli. Debaty se zúčastní premiér Andrej Babiš, za koalici Spolu předseda ODS Petr Fiala, šéf Pirátů Ivan Bartoš zastoupí zase koalici PirSTAN a chybět nebude ani předseda hnutí SPD Tomio Okamura.

    „Je to skvělý formát se zapojením diváků v publiku i diváků u televize. Politická debata, trošku show, trošku reality show. Jsem rád, že jsme součástí projektu,“ přiznal Expresu Suchoň, který si nemůže vynachválit spolupráci s Terezií Tománkovou, která je podle něj chodící knihovnou.

    „Neustále má v ruce poznámky a programy všech stran. Nechce ponechat nic náhodě a chce být připravená na všechny možné scénáře, kam by se diskuze mohla dostat. Nepodcení jediný detail. Je velmi inspirativní,“ říká Suchoň, jenž v televizi začínal jako sporťák. A přestože za posledních devět let na postu moderátora hlavní zpravodajské relace získal nemalé zkušenosti, přiznává, že bývá nervózní.

    „Vždy jsem nervózní a je to podle mě dobře. Jen během covidové doby jsem rozhovorů s politiky, vědci či lékaři udělal asi sto. Díky formátu Nového dne významných a výrazných rozhovorů přibylo, což je pro mne jen dobře,“ nemůže si vynachválit svou novou pozici na CNN Prima News Suchoň, který se ale do budoucna nechce zaměřit jen na politické rozhovory.

    „Baví mě všechny rozhovory, nejen s politiky. V tom je velká síla pořadu Nový den. Zpovídáme politiky, celebrity, sportovce, lékaře, ale třeba i chovatele pejsků,“ popisuje Suchoň. Jedním dechem ale dodává, že další spolupráci s Tománkovou se rozhodně nebrání.

    „Když se řekne Terezie, okamžitě mi naskočí přívlastek profík. A to každým coulem. Nespoléhá se pouze na talent a improvizaci, chce být dokonale připravená. V tom je inspirativní. Další spolupráce? Kdykoliv!“ říká rázně Petr, jenž si uvědomuje, že největší tíha je během debat na Terezii.

    „Moje role není tak výrazná a hlavně se ode mne žádá stručné a srozumitelné propojování debaty s diváky ve studiu a u obrazovek. Klidně to můžeme nazvat pošťákem, pošťák Suchoň, to by šlo. Je to ale důležitý úkol. Moderátor má nějakou svou vizi a směr, divák může přinést svým dotazem úplně nový rozměr, inspirovat a debatu zkvalitnit. Jsem rád, že u nás mají divácké dotazy takový prostor,“ dodává Suchoň, který dostane během poslední debaty větší prostor. Přesněji řečeno diváci, s nimiž komunikuje právě on.

    Dvouapůlhodinový souboj za účasti publika v sále se rozdělí do dvou částí. V první budou měřit své síly čtyři političtí lídři, do druhé (finálové) části postoupí dva z nich. Svým hlasováním je vyberou sami diváci.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 9:48 pondělí 31. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      13
    • Trapas
      13
    • Haha
      4
    • Sladký
      2
    • Tvl
      2
    • Cože
      1