Šaty pro první dámu na inauguraci chystá návrhářka, která ji provedla kampaní. Budou zase růžové?

Ve velmi krátkém časovém úseku musela návrhářka Štěpánka Pivcová pro budoucí první dámu Evu Pavlovou vytvořit model, v němž se zúčastní čtvrteční inaugurace příští české hlavy státu. Oba manžele oblékala během celé kampaně a Eva Pavlová měla šaty od ní na sobě třeba při vyhlášení výsledků voleb.

Štěpánka Pivcová byla i v kampani osobní stylistkou Petra Pavla i jeho ženy. Na základě pozorování trendů ve světové módě, kde se loni objevily znovu flanelové košile oblíbené naposledy v 90. letech, se i tento kousek stal poznávacím znakem tehdejšího prezidentského kandidáta.

Eva Pavlová si během kampaně oblíbila zejména kabáty Pivcové, která tvoří pod značkou The May Studio. Pozornost veřejnosti budoucí první dáma upoutala v den výsledku voleb, kdy měla na sobě na míru šité pouzdrové šaty v tělové barvě. Pivcová pro ten den musela připravit dvě varianty oděvu, tedy i pro případ, že by Petr Pavel volbu nevyhrál. Pavlová je doplnila šperkem od známého návrháře Hanuše Lamra. Ten v médiích uvedl, že brož znázorňuje květ růžového kaštanu.

Štěpánka Pivcová k přípravě oblečení na čtvrteční inauguraci uvedla, že má příští první dámu „navnímanou“, proto výběr šatů nebyl tak obtížný a Eva Pavlová si z nabízených možností dokázala vybrat.

Růžová barva provázela Evu Pavlovou po celou dobu vrcholící prezidentské kampaně. Šaty v této barvě první dáma zvolila, když svého muže doprovázela na debatu v České televizi. Růžový top doplněný o bílé elegantní kalhoty zvolila také při příležitosti oficiálního ohlášení kandidatury na prezidenta. Psali jsme ZDE.

Manželka Petra Pavla s plyšovým slonem

Pavlová spolupracuje i s dalšími tuzemskými návrháři, oblékla si třeba šaty košilového střihu návrhářky Kateřiny Geislerové. Kromě nadčasového střihu zaujaly také decentním vzorkem a smaragdovou barvou.

Kromě šatů a šperků je Eva Pavlová věrná českým tvůrcům i v případě kabelek. Na veřejnosti se několikrát objevila s modelem od značky Folbeur, za níž stojí česká návrhářka Markéta Folberová. Kabelky mají minimalistický styl, který je budoucí první dámě blízký, nadčasové tvary a kvalitní italskou kůži.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:37 čtvrtek 6. července 2023. Anketa je uzavřena.

  • 50
  • 37
  • 9
  • 8
  • 7
  • 3