Kramný se u nahrávky z Egypta rozplakal. Vánoce stráví v naději, soud rozhodne v únoru

Petr Kramný dnes opět stanul u Krajského soudu v Ostravě, který od úterka projednává jeho žádost o obnovu procesu. Přehrávaly se zvukové záznamy bezprostředně po smrti jeho manželky Moniky a dcery Kláry, také se ale znalci snažili rozcupovat posudky svých předchůdců, na jejichž základě byl Kramný odsouzen k osmadvaceti letům vězení. Soudní senát si vzal čas do února.

Jako první u čtvrtečního soudu zazněly nejrůznější nahrávky hovorů, které Petr Kramný učinil ještě v Egyptě bezprostředně po smrti manželky a dcery.

Tehdy si volal například s tetou, sestrou či pojišťovnou, ale také s reportérem Blesku, který mu nabízel peníze za rozhovor.

Oproti soudnímu procesu, při němž v roce 2016 dostal výjimečný trest, Kramný projevoval emoce. Už v úterý odvracel tvář, když se promítaly fotografie z pitvy. Tentokrát se rozbrečel, když zazněl jeho hovor s pracovnicí pojišťovny, které smrt Moniky a Klárky nahlašoval.

Stejně tak plakala i Kramného matka Irena. Ta se na soud přišla podívat v doprovodu manžela Karla, který je nevlastním otcem Petra Kramného.

Po polední přestávce přišly na řadu opět výpovědi soudních znalců Zdeňka Horáka a Zdeňka Šňupárka.

Eskorta přivádí Petra Kramného k soudu.

První z nich se nechal slyšet, že je podle něj nereálné, aby Petr Kramný zabil manželku a dceru tak, jak popsala obžaloba, tedy že Monika měla Kláru objímat. Prý by bylo velmi obtížné až nemožné, aby Kramný dokázal držet vodiče po dobu, která je nutná k zabití. Pokud by se prý navíc snažil držet obě v objetí, byly by na tělech patrné i další ranky.

Podle Šňupárka zase zranění Moniky a Kláry nejsou typická pro poškození elektrickým proudem a oděrky, které měly být vstupem a výstupem elektrického proudu, mohly vzniknout při pitvě či převozu těl do Česka, jelikož byla svázána provazem, jak ostatně obhajoba dlouhodobě tvrdí.

Petr Kramný u soudu

Po výslechu znalců čtyřčlenný soudní senát, kterému předsedá soudkyně Šárka Skalská, ukončil dnešní jednání. Rozsudek nevynesl, nechá si čas na prostudování materiálů do února. Konkrétně 8. února 2023 bude jednání pokračovat čtením závěrečných řečí.

Petr Kramný tak Vánoce prožije v naději, že by se po Novém roce mohl obnovy procesu skutečně dočkat.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:16 pátek 31. března 2023. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 18
  • 12
  • 11
  • 9
  • 4