Petr Kramný odsouzený za dvojnásobnou vraždu usiluje o obnovení procesu!

Jedenáctého září soud rozhodne o možnosti znovuobnovení procesu s Petrem Kramným. Ten byl odsouzen k 28 letům vězení za vraždu své manželky a dcery elektrickým proudem v egyptské Hurghadě. Jeho obhájci nyní přicházejí s novými důkazy, které mají prokázat Kramného nevinu.

K vraždě Moniky (†36) a dcery Kláry (†8) došlo před pěti lety ve známém turistickém středisku u Rudého moře. Petr Kramný byl shledán vinným a odsouzen k trestu odnětí svobody v délce konání 28 let. Příbuzným své ženy má navíc zaplatit osm milionů korun.

Původní informace, které podal policii, zněly, že se jednalo o otravu z jídla. Tuto teorii potvrdila i egyptská strana po následné pitvě. 

Až po ohledání těl českými lékaři se přišlo na to, že obě ženy měly být zavražděny elektrickým proudem. Odsouzen byl Petr Kramný na základě pitvy, znaleckých posudků, přepisů odposlechů a dalších nepřímých důkazů, které utvořily ucelený řetězec o jeho vině. Tu Kramný od samého začátku odmítá.

Minulý týden zemřel v Hurghadě manželský pár z Velké Británie. Po původních spekulacích, že muž zemřel na infarkt a žena žalem, se začíná ukazovat na otřesné stravovací podmínky, které v hotelu panovaly. 

Nové důkazy svědčí o otravě jídlem, například požitím nedostatečně tepelně upraveného kuřecího masa. Podobný případ se stal před pár týdny i v Řecku.

Jaké převratné důkazy obhájci Petra Kramného předloží, se uvidí v polovině září.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:46 úterý 25. prosince 2018. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 8
  • 8
  • 7
  • 5
  • 5