Případ Kramný u konce: Soud potvrdil 28 let za vraždu Moniky a Klárky

Nejsledovanější případ české justice posledních několika let je u konce. Vrchní soud v Olomouci nevyhověl odvolání Petra Kramného a potvrdil mu trest uložený Krajským soudem v Ostravě. Kramný poputuje na 28 let do vězení za vraždu své manželky Moniky a dcery Klárky.

V případu záhadné smrti Moniky a Klárky Kramných na dovolené v Egyptě v roce 2013 se konečně dočkal uzavření. Za vraždu si odpyká osmadvacetiletý trest manžel Moniky a otec Klárky Petr Kramný. Jeho trest potvrdil Vrchní soud v Olomouci.

Kramný byl nejprve za vraždu odsouzen ke 28 letům Krajským soudem v Ostravě. Proti rozsudku se ale okamžitě odvolal a ten byl tak postoupen nadřízenému Vrchnímu soudu. Soudce Čapka ale odvolání nevyhověl a rozsudek krajské soudkyně Gilové potvrdil.

Alespoň drobnou radost může mít tým Kramného právníků v čele s advokátkou Janou Rejžkovou z toho, že Vrchní soud v Olomouci snížil nárok pozůstalých na náhradu škody a k jejímu vymáhání je odkázal na občanskoprávní řízení.

Kramný tak opustí vazební věznici a poputuje do jedné z věznic se zvýšenou ostrahou, kde si odpyká zbytek svého výjimečného trestu. Kramný byl viditelně otřesen, když si z úst soudce vyslechl, že jeho obhajoba byla shledána za nedůvodnou a účelovou.

Po třech letech se Monika s Klárkou konečně dočkaly spravedlnosti. Nejsledovanější případ české justice ale není tak úplně u konce. Kramný ještě může podat dovolání k Nejvyššímu soudu a případně i ústavní stížnost a následně se obrátit na Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku. To vše ale nemá odkladný účinek a po dobu případných dalších řízení bude Kramný ve vězení.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:41 čtvrtek 29. září 2016. Anketa je uzavřena.

  • 14
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 2