Fakt existoval, zdravil a do práce chodil v džínách. Zaměstnankyně vzpomíná na Kellnera

Slavný miliardář Petr Kellner zemřel, taková zpráva v pondělí ráno šokovala celé Česko. Měl pověst tajemného boháče, jenž tahá za nitky, ale tvář ukazuje jen zřídka, ostatně i dnes kolují v médiích jen jeho starší fotografie. Podle lidí, kteří se s ním setkali, byste ovšem Kellnera jen těžko rozeznali od úplně normálního člověka. „Chodil do práce v džínách, jezdil výtahem s ostatními a zdravil,“ vzpomíná jeho bývalá zaměstnankyně.

Existuje vůbec? Tak v nadsázce lidé mluvili o Petru Kellnerovi, který dlouhá léta vévodil žebříčku nejbohatších Čechů a v podobných statistikách se objevoval i celosvětově.

Ačkoliv si Kellner soukromí střežil až nebývale úspěšně a známo toho o něm není mnoho, jeho smrt Čechy zasáhla. Zvlášť ty, kteří se s ním setkali osobně. 

„Petr Kellner byl v minulosti můj zaměstnavatel. A ano, existoval, zdravil, otevíral dveře a byl to přes všechno člověk a táta,“ zavzpomínala na Twitteru žena, která se s českým miliardářem pravidelně potkávala.

„Chodil do práce v džínách a bundě a jezdil výtahem s ostatními. To byly časy, kdy milionáři ještě neměli manýry ‚chci víc za každou cenu.‘ Nebo to tak nebylo vidět,“ dodala.

Reakce v diskuzi se různí, ozvali se ale i další lidé, kteří s Kellnerem mají zkušenosti. Podle jednoho šlo o bezskrupulózního člověka, jenž měl pořád málo. Další žena nesouhlasí.

„Nechápu tu nenávist, primárně od lidí, jejichž úspěchem je pouze ten lajk na podprůměrném tweetu. Petr Kellner byl výjimečný člověk, pamatuji si ho podobně jako vy. A napsala jste to krásně,“ míní.

Miliardář Petr Kellner (†56) tragicky zahynul na Aljašce po pádu vrtulníku.

Na Kellnera zavzpomínalo i několik politiků, třeba ministr vnitra Jan Hamáček. 

„Zpráva o úmrtí Petra Kellnera mě velmi zasáhla. Před rokem byl jeden z prvních podnikatelů, kteří pomáhali České republice v těžké situaci na začátku pandemie. Čest jeho památce, upřímnou soustrast všem jeho blízkým,“ napsal. 

Ani trochu se kondolence nepovedla pirátské poslankyni Olze Richterové, jež Kellnerovu smrt využila k útoku na soukromé bohatství.

„Při pádu vrtulníku zemřel nejbohatší Čech Petr Kellner. Další připomenutí, že peníze nejsou zdaleka vše. Mnohdy spíš naopak. Soustrast pozůstalým a memento mori nám všem,“ napsala.

Původní příspěvek na Twitteru od poslankyně Olgy Richterové.

Po silné kritice Richterová status raději smazala.

„Myslím na to, jak jsme všichni křehcí a smrtelní. Před chvilkou jsem napsala nevhodnou formulaci. Toto mělo být jádro. Upřímnou soustrast všem, kteří přišli o své blízké či svého blízkého,“ napsala.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 6:11 středa 28. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 58
  • 21
  • 6
  • 6
  • 4
  • 2