Kellnerův boeing zřejmě rozvážel těla obětí. Z Kanady letěl do Prahy a Francie

Dva dny čekal soukromý boeing Petra Kellnera (†56) na letišti v Anchorage, než se dal konečně do pohybu. Následná trasa naznačuje, že jeho účelem skutečně bylo v Kanadě vyzvednout ostatky nejbohatšího Čecha, jeho příbuzní ale nejspíše prokázali laskavost také rodině Kellnerova přítele a jedné z obětí nehody. Po zastávce v Praze letadlo zamířilo do Lyonu, poblíž kterého bude mít brzy pohřeb instruktor snowboardingu Benjamin Larochaix.

Kellnerův soukromý Boeing 737 BBJ stál na letišti v Anchorage od úterý. Nikdo nepochyboval o tom, jaká smutná úloha jej tam čeká.

Jak ostatně předtím potvrdil mluvčí PPF Vladimír Mlynář, repatriace ostatků nejbohatšího Čecha „je v procesu“.

Jak se zdá, nakonec k repatriaci došlo ve čtvrtek. To se Kellnerovo soukromé letadlo dalo do pohybu a v 16:44 našeho času vzlétlo.

Po zhruba desetihodinové cestě boeing dosedl na Letiště Václava Havla.

Jak se ale následně ukázalo, šlo o mezizastávku. Zanedlouho letadlo opět vzlétlo a zamířilo na letiště ve francouzském Lyonu.

Proč? Kellnerova rodina zřejmě zařídila repatriaci ostatků také pozůstalým po jeho příteli a instruktorovi snowboardingu Benjaminu Larochaixovi. 

Právě nedaleko Lyonu totiž Larochaix bude mít pohřeb.

„Přátelé, Benův pohřeb proběhne v pondělí 12. dubna ve 14 hodin na hřbitově Saint-Laurent-de-la-Côte v Belleville,“ oznámila rodina.

Miliardář Petr Kellner (†56) tragicky zahynul na Aljašce po pádu vrtulníku.

Vyšetřování tragické nehody vrtulníku nadále probíhá a trvat bude zřejmě několik měsíců. Vyšetřovatelé už ale mluvili s jediným přeživším, snowboardistou Davidem Horváthem.

Podle něj na vině není technická závada, pád vrtulníku byl nejspíše nehodou v důsledku silného větru.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:59 sobota 7. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 8
  • 3
  • 1
  • 0
  • 0