V Karibiku se loučili s Kellnerem (†56): Na ostrově Virgin Gorda byl národním hrdinou

Smrt podnikatele a filantropa Petra Kellnera (†56) citelně zasáhla nejen Česko, ale i obyvatele Britských Panenských ostrovů, které leží v Karibiku. Stovky lidí se tam s ním rozloučily velkým smutečním průvodem. Miliardář tam byl právem za hvězdu. Každý rok se na místo vracel a finančně pomáhal s obnovou ostrova Virgin Gorda po vlně ničivých hurikánů.

„Na počest pana Petra Kellnera, ryzího, pokorného a velkorysého muže, který vždy ctil rodinu, proběhne komorní smuteční obřad,“ stálo na oznámení o nedělní události v Savannah Bay na ostrově Virgin Gorda v Karibském moři.

S nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem se místní rozloučili dlouhým smutečním průvodem podél pobřeží, následovaly projevy i zpěv dětských sboristů. 

„Pan Kellner si pečlivě střežil své soukromí, jeho láska k Britským Panenským ostrovům, zejména k Virgin Gordě, byla ale dobře známá, tím se naopak vůbec netajil,“ nechal se slyšet ministr přírodních zdrojů a práce Vincent Wheatley.

„Obnovu Virgin Gordy po ničivých hurikánech v roce 2017 pojal jako osobní projekt. Zajistil stavební materiály, generátory, ledničky, led a další věci, které byly potřeba. Díky jeho úsilí se opravilo mnoho domů a lidé mohli začít znovu žít,“ doplnil.

Obyvatelé karibského ostrova Virgin Gorda se rozloučili s Petrem Kellnerem.

Skromné a dojemné bylo i poslední rozloučení, které proběhlo o víkendu v Praze. Uskutečnilo v kulisách zahrady jeho rodinného sídla v Dejvicích. Na poslední cestu ho vyprovodila zdrcená rodina a jeho nejbližší přátelé.

„O víkendu jsme se definitivně rozloučili s Petrem Kellnerem. Děkuji všem, kteří mu v uplynulých dnech věnovali pozitivní vzpomínku,“ uvedl mluvčí skupiny PPF Vladimír Mlynář.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:44 středa 11. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 74
  • 32
  • 11
  • 7
  • 3
  • 2