Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jak trávila Vánoce tvář kauzy Dozimetr? Mazlil jsem se s bramborovým salátem, prohlásil Hlubuček

    Petr Hlubuček slavil Vánoce s přítelem, dostal od něj knihu o královně. | foto: Petr Hlubuček

    Posledních více než deset let si vánoční svátky moc neužil, jako starosta Lysolají či náměstek primátora Hřiba musel být pořád na telefonu. Jenže po vypuknutí kauzy Dozimetr o politické funkce Petr Hlubuček přišel. Více než politik je z něj influencer, který dává nahlédnout pod pokličku soukromí a možná se v důsledku korupční kauzy snaží ukázat svou lidskou tvář. Expresu prozradil, jak u něj doma probíhaly Vánoce, a pochválil se, že díky němu bude v Praze klidnější Silvestr.

    Bývalý náměstek primátora Petr Hlubuček už je nějakou dobu na svobodě z vazby, do které byl vzat v souvislosti s kauzou Dozimetr. Na Facebooku v průběhu prosince zveřejnil několik fotografií, jak si užívá advent či třeba čertovskou nadílku. Před Štědrým dnem se pochlubil dokonce vlastním salátem a přispěl do celospolečenské debaty o tom, zda do něj patří uzeniny, či ne.

    „Brambory, mrkev, okurka, vejce, gothaj, plnotučná hořčice, majonéza, sůl, pepř a lák z okurek (nejlepší jsou z Lidlu). Promíchat a trochu se s tím salátem pomazlit a je hotovo,“ prozradil někdejší lysolajský starosta svůj recept a dočkal se různých reakcí.

    Petra Hlubučka jsme se zeptali i na to, jak si užívá svátky jako takové, jak u něj doma probíhal Štědrý den či třeba co našel pod stromečkem.

    „Svátky trávím doma s přítelem. Léta jsme přes Vánoce byli pryč, byl to totiž jediný čas, kdy jsem si mohl vzít pár dnů volna, aniž by mi neustále zvonil pracovní telefon. Přes Vánoce se všichni trochu zastaví. Takže zase po letech je máme klasické české, tedy bramborový salát, řízky, stromeček, jmelí, koledy, rodina, návštěvy přátel, svařák na Kampě, procházky Prahou i u nás v Lysolajích,“ popsal nám dříve vlivný muž hnutí STAN.

    „Pod stromeček jsem dostal knihu o životě královny Alžběty II., kterou jsem za její službu Británii nesmírně obdivoval. Také teď mám více času na sport, chodím zase běhat a Ježíšek myslel i na to, abych u toho nezmrzl. Do konce roku stihneme ještě určitě nějaké kino, třeba nový film Avatar v Imaxu nebo vánoční koncert v Rudolfinu,“ prozradil Hlubuček.

    Petr Hlubuček si udělal vánoční procházku dokonce i před magistrát na Mariánské náměstí.

    Neznámou je u něj doma prozatím Silvestr. Ten bude nejspíše klidnější, Petr Hlubuček má s přítelem dva psy a novoroční oslavy nejsou nic pro ně. O to je raději, že jako někdejší zastupitel prosadil regulaci pyrotechniky.

    „Máme doma dva hladkosrsté foxteriéry. Artovi je už třináct let a je na tom hodně špatně. Silvestr plný rachejtlí a dělobuchů není pro psy, ale ani další zvířata v pražské přírodě nic dobrého. Ostatně i proto jsem v době svého působení na radnici prosadil zákaz používání zábavní pyrotechniky v průběhu roku a její regulaci i přes Silvestra,“ prohlásil Hlubuček.

    Petr Hlubuček a Jiří Karvánek na výletě

    Ten na sociálních sítích naznačuje, že je připraven očistit své jméno a do politiky se jednoho dne vrátit. Policie ho nadále vyšetřuje v rámci kauzy Dozimetr, ve které Hlubuček figuruje jako jeden z hlavních aktérů, a dokonce strávil přes dva měsíce ve vazbě.

    Pražskou politiku komentuje nadále, ostře se vyjádřil i k překvapivému obratu Hany Marvanové, která na poslední chvíli odmítla podpořit Bohuslava Svobodu jako primátora. To Hlubuček označil za „její klasické svinstvo“.

    Právě s Hanou Marvanovou měl v minulosti spory, když upozorňovala vedení STAN na svá podezření, že se Hlubuček dopouští korupce. Později také uvedla, že ji za to šikanoval. Zřejmě si tak oba mají co vracet.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:48 středa 26. dubna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      31
    • Super
      7
    • Haha
      7
    • Tvl
      7
    • Sladký
      5
    • Cože
      4