Hlubuček to ostře vrací Marvanové: Pošpiní a podrazí leckoho. To se Svobodou? Klasické svinstvo

Jednání o nové pražské radě se sice táhnou, koalice Spolu si ale malovala, že touto dobou už alespoň bude její lídr Bohuslav Svoboda primátorem. To se ale nestalo, Hana Marvanová na poslední chvíli couvla a prohlásila, že se nehodlá účastnit vlády, která by se opírala o hnutí ANO. A to i přesto, že to Svobodovi podle jeho slov slíbila. „Je to její klasické svinstvo první třídy,“ pálí ostrými její někdejší kolega Petr Hlubuček.

Bývalý starosta Lysolají i pražský zastupitel, jehož policie vyšetřuje jako jednoho z hlavních aktérů kauzy Dozimetr, je s Hanou Marvanovou dlouho na nože. Byla to právě ona, kdo vedení hnutí STAN v čele s předsedou Vítem Rakušanem upozorňoval na údajně podezřelé zakázky či nevýhodné prodeje pozemků.

Situace podle ní vygradovala tak, že na ni Petr Hlubuček začal tlačit, aby hlasovala podle jeho zájmů, a dokonce ji šikanoval.

„Například na mě křičel, a to úplně všude. Na klubu, do telefonu, před podřízenými. Těm taky volal nebo si je zval a šířil o mně lži. Hlavně usiloval o mé odvolání z rady, to už měl dokonce projednáno, že mám být odvolána. Byla to taková šikana na pracovišti, jako když vás chce šéf vykopnout za každou cenu a vymýšlí si jeden důvod za druhým. Říkal mi: Musíš hlasovat tak, jak ti nařídím,“ řekla Marvanová před časem v rozhovoru pro Expres.cz.

Spory Marvanové a Hlubučka evidentně dalece přesáhly politickou rovinu. Dříve vlivný člen hnutí STAN se totiž rozhodl zhodnotit nejnovější vývoj povolebních jednání na magistrátu, kdy Hana Marvanová podle Bohuslava Svobody slíbila, že mu výměnou za místo ve vyjednávacím týmu dá hlas jako novému primátorovi, jenže pak nečekaně obrátila a médiím řekla, že s hnutím ANO nebude hlasovat nikdy.

„Nemám radost z toho, že jsem měl opět pravdu. V rozhovoru s docentem Svobodou je totiž vše, co dlouhodobě o Haně Marvanové říkám. Marvanová se rozhodla vzít si Pražana jako rukojmí a svou otočkou způsobila pokračování podivného bezvládí v Praze, kdy tři měsíce po volbách funguje stále původní rada,“ napsal na Facebooku Petr Hlubuček.

Na dalších řádcích poté Hanu Marvanovou sarkasticky označuje za legendu, jež nemá problém nikoho podrazit.

„Bohužel mám blbý pocit, že z toho opět vyjde tato legenda jako vítěz a během svého mandátu pošpiní a podrazí leckoho. Můj tip je, že si to nejvíce odpyká její dlouholetý spojenec Zdeněk Zajíček. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby měl předseda ODS na svém stole stížnost od Hany na nevhodné chování k její osobě od některých členů klubu Spolu,“ míní dále Hlubuček a nejspíše naráží na to, jak si někdejší stranická kolegyně stěžovala na něj.

Petr Hlubuček

Její otočku, nečekanou pro kolegy z koalice Spolu, pokládá exstarosta Lysolají dokonce za „svinstvo“. Nechápe navíc, že v minulosti Marvanová se zastupiteli hnutí ANO neměla problém jednat.

„Fakt, že Jiří Pospíšil, který se doktorky Marvanové zastával celé minulé volební období, byl státotvorně ochoten uvolnit své místo ve vyjednávacím týmu a Hana i tak odmítla dodržet dohodu, pokládám za její klasické svinstvo první třídy, především směrem k předsedovi pražské topky. Rád bych taky připomněl, že v minulém volebním období se paní doktorka neštítila leštit kliky kolegům z klubu ANO, aby podpořili její materiály, pro které si nebyla schopna vyjednat podporu v koalici. A teď se s Patrikem Nacherem a jeho klubem nechce špinit? Těším se na dojemnou historku, kterou si pro média Hana nyní připraví,“ uzavřel Hlubuček.

Jak se budou jednání v Praze vyvíjet dále, je otázkou. Podle lídra ANO Patrika Nachera ale padá varianta s podporou menšinové vlády, tudíž jsou jednání zpět na mrtvém bodě.

„Je mi to hrozně líto, ale pokud jde o ni (Marvanovou) samotnou, hlasy ANO jí nikdy nevadily. Šlo o podporu před druhým kolem senátních voleb, audity, družstevní bydlení, Muzeum paměti XX. století. Aby někdo čtyři roky moje hlasy potřeboval, a potom začal argumentovat svědomím, mi nepřijde fér. Když se podpora netýká jí, ale Bohuslava Svobody, najednou s ní má problém. Pokud je člověk principiální, mělo by to být přesně opačně,“ řekl Nacher před několika dny pro Novinky.cz.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 21. dubna 2023. Anketa je uzavřena.

  • 48
  • 18
  • 9
  • 6
  • 3
  • 1