Přestaňte žvanit a konejte, vzkazují Fialovi lidé: Už namíchl i voliče Spolu

Končící kabinet nekoná a covidová situace se mu vymyká z rukou, hřímá budoucí premiér Petr Fiala (ODS). Kromě nutnosti očkování ale nepřišel s ničím, co by pandemii mohlo zbrzdit, případný lockdown navíc kategoricky odmítá. Voličům už dochází trpělivost a spíše než proslovy by ocenili, kdyby je přetavil v činy.

„Situace je opravdu mimořádně vážná. Každý den, který se prováhá, znamená nové komplikace. Naše dvě koalice jsou připraveny převzít prakticky okamžitě vládu v Česku. Všichni vnímáme situaci, jak katastrofálně rostou čísla,“ rozohnil se 17. listopadu na Národní třídě Petr Fiala.

„Není čas, situace se vládě vymyká z ruky,“ dodal s tím, že končící kabinet Andreje Babiše už nekoná. Vznikající kabinet se podle něj chce vyhnout lockdownům a plošným opatřením.

„Když budeme dělat opatření rozumná a mít kapacity na trasování, zvýšíme proočkovanost a budeme rozumní, můžeme se tomu vyhnout. Čísla jsou hrozivá, rostou i v okolních zemích, ale u nás velmi dramaticky,“ připomněl budoucí premiér, který se rád ohání velkými slovy.

Ta už ale přestávají stačit. Po volbách by Češi ocenili více akce a méně plamenných prohlášení a svalování viny na předchozí vládu.

„Skoro dva roky vyřváváte, jak vláda dělá všechno špatně. Ale ještě jsem od vás neslyšel ani jeden smysluplný návrh, jak to dělat lépe! Tak se ukaž, konej a přestaň jen hloupě žvanit!“ vzkázal Fialovi Miroslav H., kterému už dochází trpělivost.

Koalice ODS + TOP 09 + KDU-ČSL

„Ten slepenec evidentně neví kudy kam, do vlády se moc nehrne, Babiš jim udělal čáru přes rozpočet odmítnutím prezidentova návrhu pověřit ho sestavením vlády, tak teď jsou v Prčicích,“ zhodnotil situaci volič Miloš.

„Odmítáte převzít odpovědnost a spolurozhodovat, ač vám to bylo několikrát nabízeno,“ vmetla Fialovi Jitka B., která poukazuje na to, že se opozice v době Babišovy vlády nebyla ochotná ani schopná na něčem shodnout, aniž by přišla s lepšími návrhy na řešení krize.

Sluší se doplnit, že kriticky se na adresu Petra Fialy vyjadřují nejen voliči ANO a ostatních stran, které jsou nyní v opozici, ale i ti, kdo dali hlas jeho straně, případně koalici Spolu. 

„Nechte se naočkovat. Je to jediná cesta, která nám pomůže covid-19 zvládnout,“ apeluje šéf ODS, jenž zatím s ničím jiným nepřišel a lockdown kategoricky odmítá.

„Bude to stačit?“ ptají se lidé a poukazují na fakt, že k očkování už vybízela, a to dost důrazně, i předchozí vláda v čele s Andrejem Babišem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:57 neděle 20. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 476
  • 23
  • 22
  • 20
  • 18
  • 3