Může Trikolóra vybagrovat ODS voliče? Když to povede Fiala dál takto, ano. Tady je 9 důvodů

Fialova ODS spadla v předvolebním průzkumu na třetí místo za Piráty. Tradiční voliči strany začínají být zmatení, co je vlastně v programu kromě tématu Nebabiš. | foto: Profimedia.cz

Přestože se předseda ODS snaží, seč může, poslední předvolební průzkumy pro něj nevypadají dobře, dříve kdysi první až maximálně druhá nejsilnější strana se potácí až za rozlítanými Piráty a ti dokonce převzali jejich roli největšího oponenta vlády. Zatímco Fiala akademicky deklamuje, Piráti se chopili činů. A nejen to.
1/6

„Jsme strana, která v každých volbách roste, tak to prostě je, přesto nejsem spokojený!“ prohlásil na svém Facebooku předseda ODS Petr Fiala.

My také ne a konzervativní volič ODS už vůbec ne.

Poslední průzkumy ukázaly, že Petr Fiala a jeho tým srazili ODS na 12 procent, což je jistá ztráta od posledních voleb do Poslanecké sněmovny, a jestli to takhle bude dál pokračovat, po hřbetu se mu projde značka VK ml. a brněnský profesor dosáhne nejhoršího výsledku od aféry Nečas–Nagyová.

1. Babiš je jeho mozkomor

Největším problémem Fialy je paradoxně Andrej Babiš, usadil se mu v hlavě a Fiala ne a ne ho dostat ven.

Antibabiš Petr Fiala se zrodil hned po volbách, kdy se vymezil proti návrhu ANO sestavit pohodlnou většinovou koalici, od té doby Fiala nemyslí na nic jiného než na vymezování se vůči Babišovi, což je u opozičního politika na jednu stranu v pořádku.

Na druhou stranu neříká ale nic navíc, a proto je s tím neskutečně obtěžující. Novinkou je, že už mu zřejmě někdo vysvětlil, že tudy cesta k voliči nevede, a profesor Fiala vyrazil s novým heslem: Nejsem Antibabiš, jsem Nebabiš.

Aha.

„Nebabiš“ řekl v novém minutovém videu asi desetkrát Babiš a taky vystřelil do vesmíru nové heslo: Země, která vítězí, což z výrokové logiky znamená, že země zvítězila se současnou vládou. Volič tedy jaksi nemá důvod měnit situaci, když už nyní jsme země, která vítězí. Z Fialy je cítit, že má z Babiše hlavu jak pátrací balon, což není dobrá zpráva pro jeho voliče, protože jim tím sděluje, že nemá jiný program.

To takový Topolánek jel svého času proti největšímu oponentovi daleko zajímavější taktiku. Uměl pojmenovat Paroubkovy chyby a předvést konkrétní plán, jak ho dostane z politiky.

Topolánek navíc nikdy neříkal Paroubek, vždy ho nazýval ON.

1/6
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:22 úterý 10. března 2020. Anketa je uzavřena.

  • 507
  • 93
  • 84
  • 68
  • 61
  • 49