Mě už to tady sere... Mikrofony zachytily, co si Petr Fiala myslí o poslanecké žvanírně

Petr Fiala z ODS utrousil sprosté slovo během jednání Poslanecké sněmovny, kterou žádá o důvěru. | foto: Expres.cz

Citlivé mikrofony v Poslanecké sněmovně opět odhalily to, co veřejnost nejspíše neměla slyšet. Tentokráte otráveného premiéra Petra Fialu, jak si vulgárně ulevil během projevů poslanců, které žádá o důvěru.

Premiérův kabinet, který má celkem osmnáct členů, žádá Poslaneckou sněmovnu o důvěru. Pětice koaličních stran má v dolní komoře pohodlnou většinu, důvěru tudíž s největší pravděpodobností získá. 

Před hlasováním se očekávala mnohahodinová debata provázená především opoziční kritikou.

Právě Andrej Babiš (ANO) jako první opoziční řečník vydržel mluvit téměř hodinu a půl. Nové vládě podle něj teče do bot a chystá se podrazit své voliče a upustit od bláhových slibů. 

Babiš se speciálně zaměřil na ministra zdravotnictví Vlastimila Válka, jehož označil za chaota a doporučil mu tlumočníka. Předseda SPD Tomio Okamura pak školil místopředsedkyni Sněmovny Olgu Richterovou (Piráti) v roli řídící schůze.  

Dlouhé projevy plné kritiky zřejmě otrávily jindy slušného premiéra Petra Fialu. A pozorný posluchač díky citlivým mikrofonům před členy vlády mohl slyšet, že si během vyhlašování pětiminutové přestávky vulgárně ulevil. 

„Už mě to tady sere,“ vydechl Fiala a naklonil se k ministrovi Marianu Jurečkovi, který souhlasně pokynul hlavou. 

Na vulgarismus za mikrofonem upozornil na Twitteru poslanec za ANO Ondřej Babka. 

„Petr Fiala dnes v 9:04: ‚Mám tuto instituci v hluboké úctě a nepovažuji ji za zbytečnou ani za žvanírnu.‘ Taktéž Petr Fiala dnes ve 14:32 v ruchových mikrofonech: ‚Mě už to tady s*re.‘ O. k.,“ tweetoval Babka. 

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:49 čtvrtek 12. května 2022. Anketa je uzavřena.

  • 92
  • 41
  • 19
  • 4
  • 2
  • 1