Hotel kmotra Bendy si po mejdanu prověří i finančák: Policie odhalila další tři hříšníky

Ústecká policie rozhodně v případu narozeninové oslavy Petra Bendy v zavřeném teplickém hotelu, již jako první odhalil Expres, nezahálí. Bývalý vlivný politik ČSSD kašlal na vládní nařízení o shromažďování lidí a také o zavřených hotelových zařízeních. Policie už předala příslušným správním orgánům tento případ k projednání. Párty, na které byl třeba Milan Hnilička, Jiří Šlégr či Jiří Paroubek, bude mít dohru.

V Česku zavládla přísná hygienická nařízení, která ale bývalý politik a kmotr Petr Benda se svými kamarádíčky nebral v potaz. Udělal si luxusní párty ve svém teplickém hotelu Prince de Ligne, kam pozval samá známá jména. Expres byl u toho a většinu zúčastněných vyfotil. Ti pak měli nejen například svým politickým stranám, ale především národu co vysvětlovat.

Policisté zjistili totožnost u čtrnácti lidí, kteří se mejdanu účastnili. A jejich totožnost předali teplickému magistrátu. Teď v případu ještě více postoupili.

„Magistrát města Teplice obdržel k projednání porušení vládních opatření jména dalších tří osob,“ uvedla v pondělí krajská policejní mluvčí Jana Slámová.

Krajská hygienická stanice prověřuje porušení zákona o ochraně veřejného zdraví, neboť tři lidé neměli mít nasazenou ochranu dýchacích cest uvnitř budovy. 

„Finančnímu úřadu v Teplicích bylo předáno k projednání porušení evidenční povinnosti o místních poplatcích,“ uvedla mluvčí.

Dorazili například Jiří Šlégr a Lucie Králová.

Do hotelu bylo vidět ze zadní strany budovy, oslava se konala v zadní části v soukromém salonku, tudíž z hlavní ulice tam nebylo vidět. Proto si přítomní asi přišli v anonymitě a mysleli si, že jim večírek projde.

Ihned po jeho provalení začaly padat hlavy.  

Jiří Paroubek

Poslanecký mandát složil kvůli účasti na oslavě bývalý hokejový brankář a šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička. Na funkci kvůli účasti na Bendově oslavě rezignoval také šéf fotbalových Teplic Petr Hynek či teplický zastupitel Michal Kasal. O post libereckého krajského policejního ředitele přišel Vladislav Husák. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:18 úterý 15. června 2021. Anketa je uzavřena.

  • 19
  • 8
  • 7
  • 7
  • 5
  • 5