Velké rozvolňování se nekoná. Setkávat se můžeme dál jen ve dvojicích, sportovat po skupinách

Velké rozvolňování se nekoná. Vláda posvětila přísnější opatření nového ministra zdravotnictví Petra Arenbergera, které zakazuje setkávání více než dvou osob, a to venku i vevnitř. Sportovat spolu může šest dvoučlenných skupin. Musí ale být deset metrů od sebe.

Epidemická situace se sice zlepšuje, důvod k velkému optimismu ale podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera není. „Situace je stále křehká. Optimum je sto nakažených na sto tisíc obyvatel. My jsme nyní na šestinásobku,“ sdělil Arenberger během pondělní tiskové konference vlády.

„Epidemiologové se báli, že kdybychom přidali další rozvolnění, mohlo by to zasáhnout klesající trend nakažených,“ sdělil nový ministr zdravotnictví, který tak trvá na setkávání maximálně dvou osob vevnitř i venku.

Pro sportovce ale učinil výjimku. „Snažili jsme se najít nějakou metodiku, která by nám umožnila, abychom vysvětlili, co znamená trénování ve skupinách s dvěma hráči. Definovali jsme to tak, že skupinu mohou tvořit dva sportovci, ale takových skupin na hřišti může být šest. Musí mezi nimi být rozmezí deseti metrů. Pak se ti hráči nenakazí. Není to nápad, který vznikl ve vládní dílně, ale je to prokonzultované s představiteli sportovců,“ vysvětlil Arenberger.

Ministr zdravotnictví naopak lehce povolil uzdu svatebčanům a smutečním hostům. Těch bude moci být jak ve vnitřních, tak i ve venkovních prostorech patnáct osob.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:38 úterý 10. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 40
  • 10
  • 3
  • 1
  • 1
  • 1