Manželka ministra Arenbergera: Na internetu útočí na naši rodinu! Manžela vidím jen v televizi

Málem vyhrála korunku krásy a dnes je z ní úspěšná dermatoložka. Doma ale manželka Petra Arenbergera Monika neprožívá vůbec snadné období. Její muž totiž šéfuje kromě Ministerstva zdravotnictví ještě vinohradské nemocnici a doma se tak moc neukáže, navíc rodina musí snášet útoky jeho odpůrců. „Snažím se to s dětmi nějak probírat a trošičku to zlehčovat, ale není to příjemné,“ říká krásná lékařka.

Život po boku tak vytíženého muže, jakým je šéf zdravotnického resortu Petr Arenberger, není podle Moniky Arenbergerové vůbec jednoduchý. Na domácnost je aktuálně v podstatě sama.

„Manžel vstává každý den v půl šesté ráno a vrací se nejdřív v deset večer. Takže ho moc nevidíme. Když ho s dětmi chceme vidět, musíme si zapnout televizi,“ prozradila Monika v rozhovoru pro Život ve hvězdách.

A snadné to není ani v práci, kde Arenberger jakožto přednosta Fakultní nemocnice Královské Vinohrady své manželce šéfuje.

„Prakticky se mu už nedá dovolat. Říká mi: Volej mi, jen když bude hořet,“ popisuje Arenbergerová, ačkoliv je poznat, že situaci bere s nadhledem.

Monika Arenbergerová je uznávaná dermatoložka.

Co jí a celé rodině ministra zdravotnictví každopádně vůbec příjemné být nemůže, to jsou útoky, jimž čelí především na sociálních sítích. 

„Nejen já, ale i moje děti zažíváme nepříjemné invektivy, a to zejména na sociálních sítích. Takže se to snažím s nimi nějak probírat a trošičku to zlehčovat,“ krčí Monika Arenbergerová rameny.

Jak se dvojice seznámila?

Monika studovala čtyři roky v Berlíně, právě tam se během jedné přednášky seznámila se svým budoucím manželem. Uchvátila ho nejen půvabem, ale především inteligencí a zápalem pro svou práci.

Nakonec z toho byl nejen vztah, ale i spolupráce, Petr Arenberger si svou manželku vzal na vinohradskou kliniku, jejímž přednostou se stal.

Monika Arenbergerová s Petrem Arenbergerem

Ačkoliv měli práce nad hlavu, v letech 2003 a 2005 se jim narodily dcery.

Na dermatovenerologické klinice ve vinohradské nemocnici pracuje Monika Arenbergerová dodnes. Působí také na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a je předsedkyní Společnosti korektivní a estetické dermatologie ČLS JEP.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:19 sobota 4. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 48
  • 27
  • 27
  • 8
  • 2
  • 2