Málem vyhrála Miss, pak se dala na dermatologii. Arenberger má doma krásnou manželku Moniku

Po náročných jednáních vlády se bude domů vracet s úsměvem. Na nového ministra zdravotnictví Petra Arenbergera tam bude čekat krásná manželka Monika. Její tvář vám možná bude povědomá, v roce 1989 se Monika probojovala až do finále tehdejší Miss Československa, ačkoliv korunku nakonec nezískala. Namísto toho se z ní stala uznávaná dermatoložka, zaměřuje se na kožní nádory.

Ačkoliv se první miss Československa nestala a titul jí vyfoukla soupeřka Ivana Christová, Moniku Arenbergerovou to nejspíše příliš netrápilo. Už tehdy neměla ambici sbírat korunky a ocenění, přes modeling se chtěla dostat k práci v oblasti estetiky, která ji lákala.

To se nakonec podařilo, i když cesta byla poměrně trnitá. Po studiu dermatologie na Karlově univerzitě nemohla Arenbergerová sehnat práci. A tak musela dřít dál.

„V roce 1996, když jsem skončila školu, jsem nemohla najít místo nikde na klinice, tak jsem začala dělat postgraduál na biochemii. Bylo mi to cizí, hrozila jsem se toho, ale nakonec se ukázalo, že šlo o velice pozitivní rozhodnutí, protože tam jsem začala pracovat s melanomem. A taky jsem dostala možnost vycestovat na zahraniční stáž,“ popisovala v minulosti pro server iDNES.cz.

A tím nakopla kariéru, během níž se postupem času stala jednou z nejuznávanějších dermatoložek nejen u nás, ale i na mezinárodní úrovni.

Monika Arenbergerová je uznávaná dermatoložka.

Monika studovala čtyři roky v Berlíně, právě tam se během jedné přednášky seznámila se svým budoucím manželem. Uchvátila ho nejen půvabem, ale především inteligencí a zápalem pro svou práci.

Nakonec z toho byl nejen vztah, ale i spolupráce, Petr Arenberger si svou manželku vzal na vinohradskou kliniku, jejímž přednostou se stal.

Monika Arenbergerová s Petrem Arenbergerem

Ačkoliv měli práce nad hlavu, v letech 2003 a 2005 se jim narodily dcery.

Na dermatovenerologické klinice ve vinohradské nemocnici pracuje Monika Arenbergerová dodnes. Působí také na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a je předsedkyní Společnosti korektivní a estetické dermatologie ČLS JEP.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:14 pátek 6. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 4
  • 2
  • 1
  • 1
  • 0