Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Příběh ponorkového vraha Madsena: Bohatý vynálezce brutálně umučil novinářku

    Peter Madsen novinářku Kim Wallovou mučil a uřízl jí hlavu. | foto: Profimedia.cz

    Platil za geniálního vynálezce a v rodném Dánsku byl celebritou. Teď o milionáři Peterovi Madsenovi nikdo nemluví jinak než jako o brutálním sadistickém vrahovi, který mučil a zabil novinářku Kim Wallovou a uspokojoval se na jejím bezvládném těle. To navíc následně rozřezal a po kouskách naházel do moře. Jaký je jeho příběh a jakých zvráceností se na své oběti dopustil?

    Peter Madsen se narodil v roce 1971 a společně se třemi bratry ho vychovával pouze jeho otec. Ten však byl násilnický, jak se později Madsen svěřil při sepisování biografie, a tak si malý Peter žil vlastním životem.

    Miloval vědu a techniku, ležel ve vědeckých knihách a učitele neustále bombardoval zvídavými dotazy. Ve vlastní schopnosti měl velkou důvěru a už jako malý snil o tom, že jednoho dne bude posílat lidi do vesmíru. 

    Vystřelování po domácku sestrojených raket do vzduchu ho brzy přestalo bavit, a tak s přáteli založil amatérskou společnost pro průzkum vesmíru.

    Kolegové, kteří s ním během kariéry přišli do styku, hovoří o jeho často mrzutých náladách či o nepříjemném chování. Rozhodně však prý nikdy nebyl násilníkem, mnohem více ho všichni zmiňují jako výborného inženýra.

    Zvrat ve slibné kariéře

    Až do loňského srpna byl Peter Madsen v rodné zemi hvězdou. Takovým malým dánským Elonem Muskem. Život vynálezce a dobrodruha mu vynesl miliony, sestrojil už tři miniponorky a měl smělý cíl vytvořit vlastní raketu, která by do vesmíru vyslala dánského astronauta.

    Peter Madsen, dánský vynálezce, byl zachráněn pobřežní stráží 11. srpna v zátoce Dragoer u Kodaně. Novinářku Kim Wallovou na palubě ponorky UC3 Nautilus neměl, tvrdil, že ji vysadil v přístavu.

    Jenže taková pověst vzala za své ve chvíli, kdy Madsen provedl chladnokrevný, nechutný a nesmírně brutální čin: Na švédské novinářce Kim Wallové, která o něm chystala reportáž, ukojil své skryté sadistické choutky.

    Vylákal ji na svoji nově sestrojenou ponorku UC3 Nautilus, kde ji mučil, zavraždil a následně si užil s jejím bezvládným tělem. To pak rozporcoval a po kouskách naházel do moře.

    Když na něj poprvé padlo podezření, Madsen se spravedlnosti bránil zuby nehty, měnil výpovědi a tvrdil, že Wallová zemřela nešťastnou náhodou. Jeho první verzí dokonce bylo, že novinářku vysadil živou a zdravou na pevnině, poté mluvil o nešťastné nehodě v podobě spadlého poklopu, pak zase o otravě toxickým plynem. 

    Tělo prý naporcoval a vyhodil proto, že zpanikařil. Pro zahlazení stop pak záměrně potopil i svoji ponorku.

    Mučil ji a uřízl hlavu

    Jenže závěry znalců hovoří jasně. Kim Wallová, světoběžnice píšící pro několik renomovaných listů, před vraždou trpěla. A to pořádně – Madsen ji totiž mučil, bil ji, bodal a dusil. Pozdější pitva odhalila čtrnáct poranění v oblasti genitálií, kam nožem mířil nejčastěji.

    Švédská novinářka Kim Wallová publikovala v magazínu Time a v denících The Guardian nebo New York Times. Má cenu za nejlepší reportáž o globálním oteplování a o jaderných testech.

    Důvod je jasný, Madsen je podle psychologů velmi inteligentním psychopatem bez empatie a především sexuálním maniakem. To ostatně prozradilo už dřívější policejní vyšetřování, které v jeho počítači odhalilo spousty videí, na nichž jsou ženy mučeny, bity, upalovány zaživa, vražděny a jsou jim usekávány hlavy.

    Bezprostředně před osudovou plavbou si navíc Madsen na internetu hledal videa s klíčovými slovy „setnutí“, „dívka“ a „utrpení“. Podle všeho si měl video s podobným motivem skutečně pouštět a to ho zřejmě k vraždě Wallové navnadilo.

    Kim Wallová se v ponorce UC3 Nautilus vydává na svou poslední plavbu.

    Když totiž ostatky třicetileté ženy vyplavilo moře, v igelitce zatížené železem se našlo pouze torzo jejího těla. Zbytek, tedy hlavu a končetiny, pak kriminalisté objevili až o dva měsíce později v pytlích na jihu Kodaně. Velmi pravděpodobně se tak Madsen na své oběti ukájel ve chvíli, kdy jí odřezával hlavu, což předtím vždy vyhledával na videích.

    Odsouzen na doživotí

    Ačkoliv Peter Madsen i nadále trvá na svojí nevině, důkazy proti němu hovoří jasně. Ve středu 25. dubna byl proto odsouzen k doživotnímu žaláři, proti čemuž se sice plánuje odvolat, slibné vyhlídky ale určitě nemá.

    Dánští forenzní vyšetřovatelé prohledávají ponorku UC3 Nautilus, kterou postavil Peter Madsen.

    Ani nejvyšší možný trest ale nemusí znamenat, že se Madsen už nikdy nevrátí k běžnému životu. Jak totiž uvádějí tiskové agentury, zločinci odsouzení na doživotí si v Dánsku v průměru odsedí pouhých šestnáct let. Je tak klidně možné, že se zrůdný vrah znovu ocitne mezi lidmi. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 21:46 pátek 24. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      37
    • Super
      12
    • Trapas
      12
    • Sladký
      11
    • Haha
      7
    • Cože
      6