Kotlebův pistolník dostřílel: Policie pochybnému poslanci zabavila 6 zbraní

Nový slovenský poslanec krajně pravicové strany LSNS vedené extremistou Mariánem Kotlebou Peter Krupa je v úřadě sotva pár týdnů a už na sebe stačil upozornit tím, že se do budovy Národní rady vypravil s nabitou pistolí za pasem. Incident měl pro milovníka zbraní dohru. Policisté Krupovi zabavili 6 střelných zbraní a odebrali mu zbrojní průkaz.

Fotogalerie

Zvolení čtrnácti poslanců krajně pravicové Lidové strany Naše Slovensko vedené nacionalistickým radikálem Mariánem Kotlebou pobouřilo mnoho lidí u našich sousedů na Slovensku. Jedním z poslanců je i Peter Krupa, který si to ještě než stihl složit poslanecký slib nakráčel do budovy Národní rady s nabitou pistolí za pasem.

Pětatřicetiletý elektrotechnik z Nové Dubnice u bezpečnostního rámu odmítal pochopit, že do parlamentu s pistolí nesmí a jen prázdně mlčky zíral na pracovníka ostrahy, který se mu tuto skutečnost snažil vysvětlil. Nakonec zbraň ponechal u ochranky a po skončení jednání si jí opět vyzvedl.

Krupovo jednání se snažil omluvit jeho stranický šéf Kotleba tím, že jako držitel zbrojního průkazu může Krupa nosit zbraně kam se mu zachce. Dnes by už ani s touto chabou výmluvou nepochodil. Policie Krupovi zbrojní průkaz odebrala a spolu s tím i zabavila šest střelných zbraní, které pochybný poslanec vlastnil.

Jestliže si Kruba bude ještě někdy chtít zastřílet a dostat zpět zabavené pistole bude muset opětovně absolvovat zkoušky k získání zbrojního průkazu, jejichž součástí jsou i psychotesty, které by měly sloužit k odhalení nebezpečných násilníků.

Vzhledem k tomu, že Krupa má za sebou neonacistickou minulost a na sociálních sítí velebí fašistického prezidenta Sloveského štátu Jozefa Tisa i touží po návratu Adolfa Hitlera, který by zabezpečil bílou Evropu před Židy a muslimy, tak možná právě test analyzující duševní zdraví bude pro Kotlebova drsného hocha oříškem.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:30 pondělí 25. července 2016. Anketa je uzavřena.

  • 18
  • 17
  • 12
  • 12
  • 12
  • 11