Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Údajně znásilněná Češka měla podle policie utéct z ústavu. Nigerijce už propustili

    Před několika týdny byl nigerijský migrant Peter Chiebuka zavřen za to, že po deset dní věznil, bil a znásilňoval dvaadvacetiletou dívku z Česka. Případ komentovali politici, kromě dalších třeba i Matteo Salvini. Teď se ukazuje, že je vše jinak. Onou obětí má být Nikol N., kterou loni policie hledala jako uprchlou z ústavu, jenže ta přitom s Chiebukou ještě poté, co měla být policií vysvobozena, přidávala na Facebook společné fotky. Nigerijce už italská justice propustila.

    Událost jako hrom, Češka držená v zajetí nigerijským migrantem v Itálii, po deset dní týraná a znásilňovaná. Ke zprávám z italského a českého tisku se vyjadřovali přední politici obou zemí, třeba ještě donedávna italský ministr vnitra Salvini nebo jeho český kolega Tomio Okamura.

    Jak Expres.cz ovšem minulý týden informoval, celá událost je dost možná jinak a údajná oběť všem nasadila bulíky na nos. Teď obří skandál dostává čím dál reálnější obrysy a italské státní zastupitelství dokonce údajného násilníka Petera Chiebuku propustilo z vazby. Proč?

    Ačkoliv se v italských médiích objevil přepis její výpovědi na policii, kde Chiebuku označila za tyrana, Nikol N. už týden poté, co měla být z jeho bytu zachráněna, přidala na Facebook fotku, jak právě s ním leží na posteli. Označila ho za svou životní lásku a manžela.

    Vymyslela si Češka, že ji nigerijský migrant 10 dní věznil, bil a znásilňoval?

    Když pak Expres Nikol kontaktoval, ta začala krkolomně a lámanou češtinou (přitom jde o rodilou Češku, statusy na Facebooku sice píše anglicky, ovšem se stejnou porcí chyb, pozn. red.) bez skloňování vysvětlovat, že Petera Chiebuku miluje, že jí nic neprovedl, chce s ním žít a jeho uvěznění podle ní není fér. Také nám napsala, že je z celé situace zoufalá a neví, co má dělat.

    Na otázku, proč ale na policii vypovídala proti němu a obvinila ho z věznění, bití a znásilňování, odpověděla velmi nesrozumitelně. Z jejích slov vyplývá, že jí italská policie vyhrožovala a z nějakého důvodu po ní požadovala 200 eur.

    Nikola a její fotografie na Facebooku

    Jak si lze mimořádně zamotanou a nejasnou situaci kolem Petera Chiebuky i nesrozumitelná tvrzení Nikoly N. vysvětlit? Podle zpráv z loňského roku po ní policie pátrala, když uprchla z ústavu.

    „Trpí mentální retardací, je důvěřivá k cizím lidem a vyhledává společnost mužů z africké komunity. Reaguje na oslovení Niky,“ informoval tehdy mluvčí pražské police Jan Rybanský.

    Sama Nikol se ale proti zmínkám o mentální retardaci ohradila.

    „Kdybych byla retardovaná, tak už dávno nemůžu mluvit ani chodit. Nejsem retardovaná. Jako malá holčička jsem byla v kojeneckém ústavu, pak si mě máma vzala, adoptovala mě. Pak mě dala do ústavu, protože o mě nemohla pečovat. Ústav tvrdí, že jsem retardovaná, aby na mě dostávali velké peníze. Šikanovali mě tam a nepouštěli mě pryč, přitom já jsem tam neměla ani co dělat. Mamka mě jen nechtěla doma, nic víc,“ napsala nám.

    Zřejmě právě na základě těchto informací teď Italové Chiebuku propustili. V tuto chvíli se má 3x týdně dostavit k podpisu na policii, aby ta měla kontrolu nad místem jeho pobytu. Ke zrušení vazby měla kromě dalšího přispět i data z dívčina mobilu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:58 úterý 7. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      66
    • Cože
      47
    • Tvl
      47
    • Trapas
      42
    • Super
      39
    • Sladký
      38
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...