Zavalený pejsek je po 2 týdnech venku! Zřejmě si pochutnal na lišce a přežil

Celé Česko dychtivě sledovalo osud roztomilého border teriéra Barta, který uvízl hluboko na dně liščí nory ve skalní štěrbině. Jedenáct dní se záchranáři marně pokoušeli psa dostat ven různými technikami a fígly, ale nepovedlo se. Dalších šest dní uplynulo od chvíle, kdy majitelka zvířete přestala doufat a hasičům za jejich snahy poděkovala. A nyní? Stal se zázrak, na který česká veřejnost čekala a modlila se za něj!

Bart uvízl v noře na Semilsku a naděje plzeňských i olomouckých hasičů pohasly, když se pomalu přestalo ozývat pejskovo roztomilé kňučení. „Žádné jiné kroky už se dělat nebudou. I majitelka psa nám vzkázala, že už si nepřeje, aby se v tom pokračovalo,“ potvrdil tvrdý rozsudek semilský hasič Pavel Viták ve vydání deníku Právo ze dne 13. 7. 2017.

Jenže po více než dvou týdnech závalu se stal zázrak, který by zasloužil církevní prověrku! „Bart, uvězněný 15 dní v závalu ve Skalanech v Českém ráji, se našel živý a zdravý! Čeká se na ověření čipu a obojku, ale pokud to tak je, tak je možné, že jde zároveň i o nejdelší dobu, kdy pes přežil v závalu takovou dobu bez jídla a pití,“ napsal na svůj facebookový profil pracovník TV Nova Ivan Berka, jenž se na dalších řádcích neubránil dojetí.

Stejně jako stovky a tisíce lidí, kteří přidali pod příspěvek šťastný lajk a občas i slzičku v komentáři. Jak k takovému neuvěřitelnému zázraku mohlo dojít? I na to existuje vysvětlení. „Jednou z teorií je, že zával, který záchranáři odstranili, pomohl, zčásti pomohly nedávné deště, které mohly změkčit půdu pro hrabání, a možná že liška, patrně uhynulá stresem, psovi posloužila jako zdroj tekutin a energie,“ píše reportér.

Desítky žen pod příspěvkem přiznávají, že se rozplakaly z toho neuvěřitelného štěstí, které se dá měřit snad jen záchranou lidského života kdesi na exotickém kontinentu.

„Ať je to, jak je, tak je to pecka, že jsme se na to nevykašlali a vy jste tomu věřili jako já, že se to povede. Jsem fakt šťastný,“ píše emocionálně excitovaný Berka. Nezbývá, abychom se i my přidali k oslavám této šťastné události.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:16 čtvrtek 16. listopadu 2017. Anketa je uzavřena.

  • 77
  • 15
  • 14
  • 10
  • 9
  • 9