Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Tahle divoška chce nahradit Trussovou: Rozřezával ji kouzelník, byla nejvíce sexy poslankyní

    Británie může mít premiérku s hodně divokým životním příběhem. | foto: Instagram

    Tři největší favoriti vzešli z dosavadních spekulací o tom, kdo v Downing Street nahradí odcházející premiérku Liz Trussovou. Kandidátem číslo jedna je Rishi Sunak, černým koněm Boris Johnson, který se pokouší o velký návrat. Až za nimi je devětačtyřicetiletá ministryně obchodu Penny Mordauntová, zato má rozhodně nejzajímavější životní příběh.

    Mordauntová se narodila do relativně normální rodiny, pochází z dvojčat a její tatínek byl výsadkářem. Jméno dostala po bitevní lodi HMS Penelope.

    V patnácti letech se jí život obrátil vzhůru nohama. Tehdy jí maminka, podobně jako další ženy z její strany, zemřela na rakovinu prsu. Aby toho nebylo málo, zákeřnou nemocí onemocněl i tatínek, který denně dřel, aby rodinu uživil.

    Tehdy na Mordauntovou padla péče o sourozence a chod domácnosti.

    „Nedostali jsme žádnou pomoc. Bylo to velmi, velmi náročné a docela těžké zvládat úplně všechno,“ posteskla si sympatická britská politička v minulosti.

    Její profesní kariéra začala divoce. Aby si vydělala na vysokou školu, pracovala Penny jako asistentka kouzelníka z Portsmouthu. Objížděli spolu nejrůznější zábavy, vystupovali v hotelech či golfových klubech a vrcholem jejich show byl trik, kdy kouzelník Mordauntovou rozsekal na kousky nebo probodal čepelí bednu, ve které stála.

    Penny Mordauntová byla v minulosti zvolena nejvíc sexy poslankyní.

    „Několikrát jsem se pořezala na noze a doteď mám takovou zvláštní rýhu pod hrudníkem, ale sanitka nikdy nebyla potřeba. Byla to zábava a trochu to uvolnilo tlak doma,“ uvedla později Penny Mordauntová.

    Otec si později našel novou partnerku a mladá dívka tak měla čas na sebe. Zažila si rok cestování po rumunských sirotčincích, po návratu domů se pomalu začala soustředit na politiku.

    Ačkoliv její rodina vždy byla spojená s labouristy, mezi nimiž má dokonce příbuzné, Penny se stala šéfkou mládežnické organizace Konzervativní strany za časů expremiéra Johna Majora.

    Penny Mordauntová

    Postupem času si jí začala všímat veřejnost jakožto krásné mladé političky, dokonce se zúčastnila reality show Splash! na ITV, ve které se známé osobnosti učí s profesionály skoky do vody.

    Do velké politiky se Penny Mordauntová dostala jako tzv. Cameron cutie, tedy jedna z osmi žen, které si tehdejší premiér David Cameron v rámci masivní reorganizace vytáhl do vlády. Už předtím si menší úspěch připsala, to když byla zvolena nejvíce sexy poslankyní Británie.

    Penny Mordauntová

    Poprvé se do vlády dostala jako ministryně pro komunity a místní správu, později dostala do rukou resort obchodu. Nedávno se jako předsedkyně rady stala ústřední postavou slavnostní ceremonie v Paláci svatého Jakuba, kde se Karel III. stal oficiálně králem po smrti královny Alžběty II.

    V týdnu by Penny Mordauntová ráda dosáhla politického vrcholu. Kandidaturu na premiérku oznámila jako první, stále je ale podle expertů až třetí nejpravděpodobnější volbou.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:34 pondělí 20. února 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      14
    • Haha
      6
    • Cože
      4
    • Trapas
      4
    • Sladký
      4
    • Tvl
      1
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...