Drogový dýchánek na Andělu: Narkoman měl v parku nad školou problém najít správnou žílu

Letní počasí zlákalo do pražských parků nejenom pejskaře a maminky s dětmi, ale také houfy narkomanů. Ti si často vůbec nelámou hlavu s tím, kde si svoji dávku píchnou. Redaktoři Expresu zaznamenali několik desítek vteřin trvající souboj feťáka s žílou, která ne a ne naběhnout, jen několik metrů nad gymnáziem a zároveň pod dětským hřištěm.

Redaktoři Expresu alarmující situaci s nejrůznějšími pochybnými existencemi, kterými se hemží ulice města, mapují v rámci seriálu Peklo v Praze. V prvních dílech jsme se věnovali Andělu, moderní byznys čtvrti, kde stojí jedno ze dvou pražských kontaktních center pro narkomany. Jejich koncentrace je tu proto vysoká.

Po sérii několika článků se situace začala obracet k lepšímu, kolem Anděla proběhlo několik policejních razií a narkomani se stáhli do ústraní. Jenže v poslední době se zde opět začali rojit. A tak redaktoři Expresu vyrazili zpět do akce.

Na první šokující výjev jsme nemuseli vůbec dlouho čekat. V parku bezprostředně nad gymnáziem Na Zatlance jsme narazili na dvojici feťáků, kteří si právě aplikovali dávku. 

Narkomani na pražském Andělu v akci

Nějakou dobu hledal tu správnou žílu.

Zatímco jeden z nich už měl nejspíše hotovo a z křoví mu vykukovaly pouze nohy, druhý seděl na zábradlí a několik desítek vteřin se snažil najít tu správnou žílu. Když se mu to povedlo, jehlu s drogou do ní zapíchl.

Po několika desítkách vteřin konečně našel správné místo.

Pár metrů od dětského hřiště jsme narazili na narkomana, který si zrovna aplikoval dávku do žíly.

Od zmíněné školy dělilo dvojici několik desítek metrů. Ještě o něco blíže nad nimi se nachází dětské hřiště s pískem a několika prolézačkami.

Jak jsme vás informovali již v minulém díle Pekla na Andělu, šokující na celém problému je, že Praha na boj s narkomany očividně zcela rezignovala. V parku jsme nepotkali ani jediného policistu, namísto toho město po celém okolí nainstalovalo speciální koše s úzkým otvorem.

V „parku hrůzy“ jsou nyní nainstalované koše na injekční stříkačky. S nimi si ale hrají dětí z nedaleké školy.

„Stříkačky vhazujte do otvoru jehlou napřed,“ stojí na koších.

V parku se nacházejí koše na injekční stříkačky.

Město tedy očividně akceptovalo, že si park s několika dětskými hřišti a vilou Bertramka, kde sídlí Mozartovo muzeum, pro sebe uzmuli narkomani. A namísto, aby se je snažilo vyhnat, je prosí, aby alespoň použité a velmi nebezpečné stříkačky likvidovali. 

Bohužel ani to povětšinou nedělají a zbytky od drog se válí úplně všude.

Co je navíc zcela šokující, protože se v okolí nachází mnoho škol včetně zmíněného gymnázia, kolem košů na stříkačky se pohybují děti. A zdaleka ne všechny zatím mají z drogové problematiky rozum. 

Se speciálními koši na injekční stříkačky si hrají děti z nedaleké školy.

Zaznamenali jsme dvojici chlapců, které jeden z košů na stříkačky evidentně zaujal. Zdálky se dokonce zdálo, že se do něj jeden z nich pokoušel dostat. 

Celý výjev se mimochodem odehrál jen několik metrů od místa, kde si právě užívali aplikované drogy výše zmínění narkomani.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 5. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 14
  • 14
  • 13
  • 8
  • 4