Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pavlína předvedla čtvrtý zkrat v řadě, jak může být v top 5?! Z MasterChefa se stala strašná ostuda

    Populární kulinářská show MasterChef Česko zná finálovou pětku. Opravdu se ale bavíme o pětici nejlepších amatérských kuchařů Česka, jak o zbývajících účastnících ráda mluví televize Nova? Neoblíbená soutěžící Pavlína včera opět nejen postoupila, ale také prodloužila sérii prapodivných výkonů, které ve skoro finálových dílech MasterChefa nemají co dělat.

    Obyčejný ananasový kompot. Pak podivně vyhlížející motýl ze suchých lívanců, který porotu nenadchl opticky a už vůbec ne chuťově. Následně nejhorší brownies v historii soutěže, za což dostala vyhazov, ale vzápětí byla vzata na milost, protože šlo o rodinou výzvu.

    Taková jídla vytasila Pavlína na porotu v minulých dílech. Jedno po druhém. Včera přidala další perlu, a to miniaturní kousek červené řepy s čokoládou, kde čokoláda skoro nebyla. Jídlo, za něž byste číšníkovi v restauraci se smíchem ukázali záda, protože to nevypadá jako jídlo, ale spíše jako „kostka ve skluzu“.

    Přestože už se několikrát předtím stalo, že porota bez varování za podobné úlety soutěžící vyrazila na místě, Pavlína proplouvá dál a dál. 

    Trojice porotců, jejichž dobrá pověst ale každým dílem stále více trpí, nikdy žádný ze zmíněných propadáků Pavlíny Lubojatzky nezohlednila ani v následném rozstřelu, kam se dostanou ti, kteří v první večerní výzvě nepředvedou výkon hodný postupu. Jakmile se rozhodovalo mezi Pavlínou a někým jiným, vždy se ze soutěže poroučeli ostatní. Jako by se na její pár desítek minut starý průšvih zapomnělo. 

    Neměl by přitom titul MasterChefa připadnout tomu amatérskému kuchaři, který obstojně zvládne udělat jakýkoliv typ jídla, předkrmy a dezerty nevyjímaje?

    Pavlína půlku soutěže probrečí.

    Podobně to vypadalo v úterý. Pavlína si to po úletu v podobě řepy na jedno polknutí rozdala tváří v tvář s exotickou a populární soutěžící Chili, které předtím porota pochválila zpracování jednotlivých komponentů, ale celkovou chuť těžké kombinace cibule a čokolády zkritizovala.

    Obě dámy dostaly za úkol v deseti krocích a bez možnosti opakovat stejnou surovinu předělat nepovedené boloňské ragú. A zkusit do něj vložit kousek sebe sama. To rozhodně udělala Chili, která zariskovala a do ragú přidala netradičně vepřové maso, fenykl či portské víno, ovšem Pavlína překvapila snad jen pokusem dosladit jídlo čokoládou. 

    Porota se shodla na tom, že obě jídla chutnají dobře a že rozhodování bude mimořádně těžké. Nakonec se ale stejně stalo to, co každý tak nějak tušil, protože zaznělo: „Pavlínko, jděte na balkon!“

    Trojice porotců tak nezohlednila celou řadu věcí. Třeba Pavlínin vyložený přešlap v předchozí výzvě nebo to, že jestli někdo dal do opraveného ragú kousek sebe, byla to Chili. A navíc, zatímco Pavlíně bylo pochváleno dobře udělané maso, Chili prý měla lepší chuť a konzistenci.

    Diváci se teď ptají: A není právě chuť rozhodující?!

    Pavlína vyřadila Chili.

    „Krasojízda“ tak pokračuje. Pavlína jitří emoce a zřejmě právě to je důvodem, proč se dostala do top pětky. Samozřejmě, musíme pochopit, že je MasterChef pořád hlavně show, potřebuje diváky, a tak se dramaturgie snaží typy jako Pavlína, které umí udělat scénu, zahrát na nervy nebo si ve zpovědní místnosti rýpnout do soupeřů, protlačit co nejdále.

    Jak se vysmát divákovi

    Podle diváků už je tohle za čarou a hlavně nefér k ostatním soutěžícím, kteří ani zdaleka nemají na kontě tolik propadáků. Produkce pořadu si myslí, že když tohle bude předvádět až do konce, že se jim podaří zajistit si sledovanost. Ve skutečnosti to je tak, že z diváka dělají akorát vola.

    Potřebují prodat reklamu, která se na MasterChefa váže. Její vysokou cenu jim zajistí jen to, že si to lidé zapnou proto, aby zjistili, že porota Pavlínu, která evidentně vařit moc neumí, už zase nevyhodila. Hraní si s divákem se dá tolerovat jen chvíli, ale tohle trvá už snad rok a půl a není divu, že jim na to diváci hází bobek a raději si zapnou Slunečnou na Primě. Ostatně že téhle rádoby kuchařské show klesá dost rapidně sledovanost, to není žádným tajemstvím.

    Je legitimní si položit otázku, jak je možné, že do pořadu přijdou z ulice amatérští nadšenci a na koleně tam jsou schopni udělat chobotnici, přestože nejsme středomořský národ a nebývá to běžným chodem k večeři. Přitom když se má udělat obyčejné ragú, základ každé kuchyně, vypadá to jako slátanina a nikdo pořádně neví, co má dělat. 

    V profesionální kuchyni by vás dva roky nepustili nikam než k bramborám, zatímco tady kamioňáci, pojišťovací agentky a pošťačky údajně vytvářejí nádherná, inovativní a odvážná jídla a hned by je každý zaměstnal ve své restauraci.

    Tak určitě.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 28. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      760
    • Trapas
      169
    • Haha
      78
    • Tvl
      57
    • Cože
      47
    • Sladký
      24