Zmizení Jany Paurové: Manžel Pavel měl jít na detektor lži, ale zkolaboval, zachránil ho lékař

  • Jana Paurová zmizela za záhadných okolností v noci na 3. února 2013.
  • Zmizení tehdy policii nahlásil její manžel Pavel Paur.
  • Podle něj byla Jana opilá a pravděpodobně utekla oknem.
  • Policie ženu hledala v okolních lesích i v domě, kde s rodinou žila. Bohužel bez úspěchu.
  • Po sedmi letech je případ znovu otevřen, manžel Pavel dostal podmínku za domácí násilí.
  • Když měl jít na detektor lži, zkolaboval a obstaral si lékařské potvrzení.
Kriminalisté chtěli Pavla Paura, manžela sedm let pohřešované Jany Paurové, vzít na detektor lži. Jenže muž, jehož okolí podezřívá, že stojí za zmizením své ženy, tehdy náhle zkolaboval a z následných problémů se dostal s pomocí svého lékaře.

Jana Paurová zmizela před dlouhými sedmi lety. Její dům ve Slavětíně i širokém okolí prohledávali kriminalisté už několikrát, ale bez úspěchu. Minulý týden se na místo dostavil speciální tým Tempus, kterému pomáhali i hasiči a policisté z Ústeckého kraje.

Sbíječky a brusky jely na plné obrátky, dům i zahradu vyšetřovatelé obrátili vzhůru nohama. Zdá se, že obří pátrací akce nebyla zbytečná, kriminalistům se na místě podařilo zajistit důležité stopy a předměty, které budou nyní předmětem zkoumání. 

Prohledávání domu se zúčastnil i manžel zmizelé ženy Pavel Paur, který v minulosti od soudu dostal podmínku za domácí násilí, k němuž mělo docházet i před dětmi. Jana Paurová na svém Facebooku před svým zmizením sdílela fotografie, na kterých měla viditelné modřiny na pažích. 

Paur tehdy policistům řekl, že tím, kdo páchal domácí násilí, byla jeho manželka a modřiny měla na rukou jen z toho důvodu, že on se ji snažil chytit a uklidnit.

Jana Paurová měla na svých rukou často modřiny.

Zakopat nebo zalít betonem ji nemohl, říká kriminalista

Pro Radiožurnál nově promluvil policista, který se před lety účastnil pátrání po Janě Paurové.

„Tehdy v únoru 2013 hodně mrzlo. Když jsme prohledávali dům a okolí, nenašli jsme žádné stopy, že by tam někdo něco zakopal nebo zalil betonem. To by ani v tom mrazu nešlo,“ řekl vyšetřovatel.

„Prohledávali jsme i přilehlý hřbitov, ale ani tam jsme nenašli známky, že by někdo třeba odsouval náhrobní desky. Prohlíželi jsme hřebíky v podlaze domu, nikde nic, žádné stopy, že by ji někdo otevíral,“ dodal oslovený policista.

Manželé Paurovi na starší fotografii

Vzhledem k tomu, že Pavel Paur dlouhé roky pracuje pro obec, policie pátrala i v místech výkopových prací v obci. Ani tam ale tělo pohřešované ženy vyšetřovatelé nenašli.

Pavel Paur v minulosti policistům řekl, že jeho manželka v osudnou noc utekla oknem, které zůstalo do rána otevřené. Sousedé ani rodinní známí ale této verzi nevěří, protože Jana Paurová by prý od svých dětí nikdy neutekla. 

Jana Paurová zmizela před sedmi lety.

Paur nešel na detektor lži, zachránil ho lékař

Zmizení své manželky Paur ohlásil až po víkendu v pondělí ráno, v ten den měla jít Paurová k výslechu, kde měla vypovídat ohledně domácího násilí. Své kamarádce se měla těsně před svým zmizením svěřit, že se bojí jít domů.

Pavel Paur se svou dcerou

Radiožurnál uvádí, že policisté v ložnici manželů Paurových našli na stěně stopy krve. Paur to vysvětlil tak, že se s manželkou často hádali a měli hodně divoký vztah. Stále ale tvrdil, že svou ženu nikdy nebil, ale ona údajně napadala jeho. 

Paur poté tvrdil, že jeho manželka utekla s ukrajinskými dělníky, kteří byli v té době ubytovaní poblíž. Tato informace se nikdy nepotvrdila. Během vyšetřování měl Paur jít na detektor lži, ale náhle zkolaboval. Od lékaře si poté Pavel Paur obstaral oficiální dokument, podle něhož není výslechu na detektoru lži schopen.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:00 úterý 15. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 73
  • 43
  • 41
  • 39
  • 38
  • 36