Trikolóra setřela Novotného se Zdechovským: Díky, ale my nosíme kalhoty a k Bruselu se nemodlíme

Přestupujeme do Trikolóry a hodláme ji ovládnout, šokovali na sociálních sítích řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) a europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Nejednomu rozespalému Čechovi nejspíše zabralo pár vteřin, než mu došlo, že je dnes 1. dubna. Dvojice se ovšem fórku drží, Zdechovský dokonce zprávu umístil na svůj web. A tak zareagovala i Trikolóra. „Zájem nás těší, ale my bohužel na veřejnosti nosíme kalhoty a nemodlíme se pětkrát denně k Bruselu,“ vzkázalo hnutí.

„Europoslanec Zdechovský s řeporyjským starostou Novotným chtějí ovládnout Trikolóru. Je čas dostat hnutí do Poslanecké sněmovny, hlásají,“ zní titulek na webu europoslance Tomáše Zdechovského s fotografií dvojice politiků, jak drží přihlášku do vlasteneckého hnutí.

Aprílový žertík se poměrně vydařil, někteří Češi, mezi nimi i voliči Trikolóry, se nechali napálit.

„Doufám, že to lidem nezpůsobilo nějaký šok. Zaznamenala jsem na Facebooku komentáře, že s námi končí, když k nám jde Novotný se Zdechovským. Snad jim někdo vysvětlí, že je dnes apríl, protože já moc nestíhám,“ řekla nám se smíchem šéfka hnutí Zuzana Majerová Zahradníková.

Trikolóra se proto rozhodla skrze Facebook celou věc uvést na pravou míru. A vtipným vyjádřením udeřila hřebík přímo na hlavičku.

„Jsme ‚potěšeni‘ eminentním zájmem řeporyjského starosty Pavla Novotného a lidoveckého europoslance Tomáše Zdechovského o vstup do Trikolóry. Obáváme se ale, že jejich zájmu nebude možné vyhovět. Mezi nepsaná pravidla členství v Trikolóře totiž patří nosit na veřejnosti kalhoty a nemodlit se pětkrát denně směrem k Bruselu,“ vzkázala dvojici Trikolóra.

Pavel Novotný

A veřejnost se odpovědí baví.

„Vynikající apríl a ještě lepší odpověď, bravo,“ ocenil jeden z mnoha diskutujících vyjádření Trikolóry. Jiní ho označují za čisté k. o.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:36 pátek 30. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 65
  • 11
  • 8
  • 3
  • 3
  • 1