Novotný o Fridrichové: Souhlasím s Klausem, je to kráva, ať z ČT vypadne!

Svými provokativními příspěvky na Twitteru moderátorka České televize Nora Fridrichová (41) rozčílila mnoho tuzemských politiků. K nim patří i starosta městské části Praha-Řeporyje a bývalý bulvární novinář Pavel Novotný (38). Člen ODS Expresu přiznal, že kvůli Fridrichové se výjimečně dostal na stejnou vlnu s Václavem Klausem mladším (49). Bude také psát dopis Radě pro rozhlasové a televizní vysílání?

Novotný se k Fridrichové nejprve vyjádřil na svém Facebooku. „Schvaluji jakýkoliv útok na Noru, představte si, že si nedávno vzala do huby dokonce mě,“ napsal bývalý novinář.

Redakce Expres.cz poté Novotného oslovila. Zeptali jsme se, o co tehdy šlo. Řeporyjský starosta nechtěl příliš zacházet do detailů. 

Šlo o kauzu s Ondřejem Vetchým, kde jsem figuroval jako svědek, veřejně mě napadla, byla naprosto neinformovaná,“ uvedl Novotný, který nám poté upřímně řekl, co si o moderátorce pořadu 168 hodin myslí.

„Výjimečně musím souhlasit s Václavem Klausem mladším. Je to kráva, nemám ji rád. Dopis Radě ale psát nebudu,“ říká otevřeně starosta.

Podle Novotného je nevhodné, aby se novinářka veřejnoprávního média chovala na sociálních sítích tak jako Fridrichová.

„Určitě se takhle nemá chovat. Měli by ji okamžitě vyhodit. Jsem jednoznačně pro její co nejpřísnější potrestání. Ať jde na komerční televizi,“ navrhuje Novotný.

Prý byly i časy, kdy Novotnému Fridrichová nevadila. „Dříve se mi líbila, jako ženská. Ale teď ji nemám rád,“ uzavírá samozvaný „král bulváru“.

Moderátorka Nora Fridrichová už delší čas popichuje politiky i běžné české občany na sociálních sítích. 

Zdaleka největší ohlas vzbudil její provokativní příspěvek, v němž píše, že by situaci v zemi pomohlo, kdyby voliči starší 40 let odcestovali ze země.

„Právě finalizuji další díl prolhaného a zmanipulovaného pořadu, abych si mohla nasyslit další miliony,“ napsala zase Fridrichová nedávno na svůj Twitter a umístila snímek z natáčení 168 hodin.

Redakce Expres.cz se snažila získat od České televize vyjádření. Zajímalo nás například to, jestli je chování Fridrichové v souladu se stanovami České televize.

Tisková mluvčí Karolína Blinková vůbec nereagovala na námi zaslané e-maily. Po telefonu nám poté slíbila urychlenou reakci. Ta se ale i přes pravidelné připomínání se nedostavila.

Blinková nám poté řekla, že nefungují počítače a vyjádření nám bude zasláno SMS zprávou. Žádnou SMS zprávu jsme ale do dnešního dne neobdrželi. Na další žádosti o vyjádření už mluvčí nereagovala...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:06 pátek 4. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 278
  • 139
  • 36
  • 35
  • 31
  • 30